avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Firma in insolventa-probleme in acte
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Firma in insolventa-probleme in acte

Buna ziua, sunt administratorul unui srl care din 2008 nu mai desfasoara activitate. De atunci nu am mai depus nici acte, nici bilant, nu am mai avut contabil. Firma are o datorie destul de mare la o banca, iar ratele nu s-au mai platit din 2008. Am primit zilele trecute o instiintare ca firma mi-a intrat in insolventa ca urmare a datoriei fata de banca si sa ma prezint la sediul lor cu actele firmei.
Problema este urmatoarea, eu am preluat firma in anul 2007 contra unei sume de 1500 de euro, pentru care nu s-a facut nici un act, iar marfa din magazin, respectiv mobilierul, au fost calculate de mine si fostul administrator in aceasta suma. Dupa ce s-a facut cesiunea, contabila mi-a spus ca in raportul de gestiune figureaza marfa de aproximativ 500 de milioane(cum era atunci), iar prin 2008 cand am incheiat eu cu afacerea mai aveam aproximativ 400 milioane, iar marfa care am mai avut-o pe stoc la momentul predarii spatiului comercial am returnat-o furnizorului, mobilierul l-am dat doar sa ma scap de el, fiindca nu aveam unde sa il duc. Deci problema e ca in firma nu mai exista niciun bun, dar in acte exista aceasta suma. Ce pot eu sa patesc pentru asta, voi putea sa dovedesc cumva ca atunci cand am preluat eu firma am avut suma aceasta in gestiune dar ea nu exista practic? Si cum credeti ca vor reactiona cei de la firma cu insolventa? Pot sa fiu acuzat penal pentru inselaciune sau delapidare? Va rog sa ma sfatuiti ce as putea face. Mentionez ca la creditul firmei, eu si sotia suntem giranti, s-ar putea sa lase firma in pace si sa se indrepte catre noi?
Va multumesc celor care ati avut rabdarea sa imi cititi mesajul.
Ultima modificare: Luni, 13 Decembrie 2010
alex_timis, utilizator
Cel mai recent răspuns: Marius Bote , Practician in insolventa 21:48, 14 Decembrie 2010
Va rog frumos, poate cineva sa imi dea un sfat legat de problema mea? Multumesc frumos
Buna seara .
Avand in vedere ca in actele contabile figurati cu active pe care in realitate nu le mai aveti, este posibil sa vi se formuleze cerere pentru atragerea raspunderii materiale personale,cf.art.138 din Legea 85/2006. Depinde de probele care se vor administra .
Marius Bote .
Ultima modificare: Marți, 14 Decembrie 2010
Marius Bote, Practician in insolventa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme legate de cesionare anaioana anaioana Este vorba despre un magazin, ieri am fost la registrul comertului impreuna cu persoana caruia i_am cesionat magazinul, am semnat actele, am inteles ca azi o ... (vezi toată discuția)
Societate cu probleme paul_ct paul_ct Buna seara. Vreau sa va rog daca ma puteti ajuta cu un sfat in problema cu care ma confrunt. In urma cu un an am cumparat un srl de la o anumita persoana, ... (vezi toată discuția)
Ce sa fac cu firma asta? zz zz Buna ziua.Problema mea este legata de o firma pe care am preluat-o in 2008 de la fostul meu patron,actele firmei ramanand la el dupa cesonarea partilor in urma ... (vezi toată discuția)