avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 983 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Codul muncii art 143 aliniat 5
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Codul muncii art 143 aliniat 5

(5) În cazul în care programarea concediilor se face fracţionat, angajatorul este obligat să stabilească programarea astfel încât fiecare salariat să efectueze într-un an calendaristic cel puţin 15 zile lucrătoare de concediu neîntrerupt.
Va rog sa ma lamuriti ce inseamna aceasta exact: angajatorul e obligat sa-mi ofere posibilitatea de a lua concediu neintrerupt timp de 15 zile sau si eu ca angajat sunt obligata la planificarea a minim 15 zile neintrerupte? Mi se pare nedrept sa fiu obligata sa-mi planific concediul de odihna cum zice legea. Ce concediu mai e si ala daca nu pot sa-l planific cand si cum vreau eu....
Cel mai recent răspuns: Tanjiani , utilizator 11:36, 13 Decembrie 2010
Bineinteles ca si dvs. :hammer:
Prevederea respectiva este ca sa protejeze angajatii...:(
Banuiesc ca modificarea propusa de doar 10 zile va va conveni mai mult :(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

15 zile de concediu de odihna bogdanpop71 bogdanpop71 Ma poate lamuri cineva, art 143 alin 5 din codul muncii (În cazul în care programarea concediilor se face fracţionat, angajatorul este obligat să ... (vezi toată discuția)
Buna seara, am o întrebare legată de planificarea concediilor ... Carmen_1982 Carmen_1982 Buna seara, Am o întrebare legată de planificarea concediilor de odihna pe anul 2024: până anul acesta programarea s-a făcut individual, dar pt anul ... (vezi toată discuția)
Planificare concediu de odihna lorefaur lorefaur Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema: O societate stabileste impreuna cu angajatii sai, in luna februarie a.c., concediul de ... (vezi toată discuția)