Va rog frumos spuneti-mi ce institutie imi poate elibera in numai baza unui cerfificat de nastere aceste documente din care sa reiasa nr de imobile detinute de tatal meu decedat ?
Se poate incepe o procedura de dezbatere succesorala intr-o succesiune in care nu exista bunuri imobile?
Anexa 24 este eliberata de catre primaria de la ultimul domiciliu al defunctului, aceasta contine sub aspect declarativ mostenitorii si bunurile ramase.
Masa succesorala este compusa din acti si pasiv, dim bunuri mobile si imobile.
Consultati un avocat.
Certificatul de atestare fiscala contine bunurile impozabila cu care contribuabilul figureaza inscris in evidentele fiscala ale Primariei. Acesta il poate obtine, apoape oricine.
De asemeni, anexa 24 de la starea civila se poate obtine foarte usor de catre orice succesibil.
Dvs insa inteleg ca nu cunoasteti ce avere avea defunctul si prin urmare nu stiti nici in ce localitate sunt situate bunurile. Prin urmare ar trebui sa cercetati evidentele fiscala ale tuturor localitatilor, lucru aproape imosibil.
Da, se poate incepe mostenirea intr-o succesiune in care NU sunt CUNOSCUTE bunurile imobile, eliberindu-se certificat de calitate de mostenitor.
Daca ne-ati putea da mai multe ddetalii despre scopul demersului dvs. poate va putem consilia in consecinta.
Va rog mai ajutati-ma cu o parere:
D-nele de la primarie ( birou decese) mi-au spus ca anexa 24 a fost trimisa la camera notarilor publici ..si de acolo a ajuns la un notar. Eu am gasit dosarul de succesiune, continea o fisa cu scisa de notar ..cum ca sotia a cerut amanarea dezbaterii deoarece fiul lor nu este in tara. Am spus notarului ca nu doresc acceptarea mostenirii fara sa stiu ceva de pasiv sau activul mostenirii. Mi-a recomandat sa accept sub beneficiu de inventar ....dupa 3 luni. ..Totusi in anexa 24 ..presupun ca apar ca fiica ..de ce nu am fost sesizata....citata...? Sotia trebuie sa declare bunurile in anexa 24 ? Va rog mult sa imi raspundeti ...
Notarul fixeaza un termen la care urmeaza a fi citati toti mostenitorii. Daca un succesibil a cerut aminarea cauzei, notarul prin incheierea de sedinta a facut mentiune despre acest lucru, evident nemaicitind ceilalti mostenitori. Trebuie sa intelegeti ca procedura succesorala notariala este amiabila si consensuala. Daca unul din mostenitori nu este prezent (personal sau prin procura) nu se poate dezbate mostenirea. In cazul dvs, notarul fiind instiintat de unul din mostenitori ca un alt succesibil nu se poate prezenta, evident ca el nu poate continua procedura si de aceea nu a mai citat ceilalti mostenitori si a fixat termen pentru data cind vor putea veni toti.
Daca dvs doriti sa dezbateti mai repede mostenirea sau nu va intelegeti cu ceilalti mostenitori cu privire la compunerea masei succesorale, puteti sa va adresati instantei de judecata.
Succesiune
Vasile MARIAN
la moarte tatalui ( 1977) nu sa facut succesiune
in 2008 luna noiembrie mama mea a decedat raminind mostenitori 6 frati din care unul locuieste la aceeasi ... (vezi toată discuția)