avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... indemnizatie de conducere
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

indemnizatie de conducere

cat este indemnizatia de conducere a unui sef de birou intr-o comuna?as dori si baza legala.multumesc!
Cel mai recent răspuns: profiterolrol , utilizator 20:01, 14 Decembrie 2010
Conform defunctei OG 9/2008 era 25% aplicat la salariul de baza (legea 330/2009 nu prevede procente, ci coeficienti de salarizare superiori care, oricum, nu se aplica#-o).
Avand in vedere ca in anul 2010 salarizarea personalului nou intrat pe functie se face prin raportare la functii similare aflate in plata, salariarea unui sef de birou se face stabilind baza conform OG 9/2008, la care se adauga sporul de vechime, indemnizatia de conducere, eventual alte sporuri acordate in institutie, conform avizului AJPS pe salarii (asa cum e prevazut de OUG 1/2010).
eu stiu ca e 25 %
Era de 25% dar din 2009 in urma aplicarii OUG nr. 35/2009 privind reglementarea unor masuri financiare in domeniul cheltuielilor de personal in sectorul bugetar, putea fi diferita la fiecare institutie si la fiecare functie de conducere...

Art. X
Indemnizatiile de conducere pentru personalul bugetar, atat contractual cat si functionari publici, prevazute in actele normative, reprezinta limite maxime pana la care conducatorii autoritatilor sau institutiilor publice, avand calitatea de ordonatori de credite, pot stabili nivelurile individuale.
In acest caz primarul stabileste pana la ce procent sa primesti sporul? In functie de cum crede dumnealui de cuviinta ?Limita superioara este totusi 25 % sau se poate si mai mult ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor urbanism dorina spataru dorina spataru Va rog sa-mi spuneti cat este sporul de urbanism ? (vezi toată discuția)
Stabilire salariu de baza pentru functia de sef birou legorodi legorodi Buna ziua, Va rog sa ma ajutati la stabilirea corecta a salariului de baza pt. functia de sef birou. La stabilirea salariului de baza se ia in calcul ... (vezi toată discuția)
Salarizare functie publica de conducere lauratoader2006 lauratoader2006 Un funcționar public din cadrul unei primării comuna, începând cu data de 01 septembrie 2013 se numește în funcția publică de Inspector, clasa I, grad ... (vezi toată discuția)