Trebuie sa imi fac PFA de la 1 ianuarie pe CAEN 6201 (Servicii informatica) cu norma de venit.
Lucrez cu un client din SUA. Pana acum nu a dorit factura. De la 1 ianuarie vrea factura pt serviciile mele. Plata se facea in contul meu personal de Euro.
As dori sa stiu daca este obligatori sa imi fac cont de PFA separat si sa spun clientului sa transfere banii in contul nou?
Pai daca nu trebeuie sa declar venituri (ca PFA-ul e cu norma de venit) nu vad de ce ar fi obligatoriu sa imi fac cont de PFA sis a imi trimita banii acolo. Mi-e doar ca is cam nesimtite bancile cu persoanele juridice, au comisioane foarte mari.
Daca e obligatoriu si scrie in lege am sa folosesc daca nu, nu cred ca am sa trec pe un cont nou.
clientul tau s-ar putea sa aiba probleme la virarea banilor, pe ordinul de plata trebuie scris firma la care plateste (in cazul tau pfa) , codul de inregistrare , etc ,,,,,,contul bancar ........daca nu se coreleaza datele i se intorc lui banii
Pai ei deja imi fac plata in contul asta. Eu pot sa trec pe factura datele mele doar contul sa fie cel vechi. Pentru ca ei oricum imi fac plata in Euro.
Eu doar vreu sa stiu daca legal are vreo importanta sau cum sa procedez?
Pot sa le dau facturi in euro? Sau is obligat sa dau in lei?