avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 779 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cumparare spatiu comun cu acordul proprietarilor
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cumparare spatiu comun cu acordul proprietarilor

Este posibil sa cumpar un spatiu comun avand acordur tuturor proprietarilor?
Adica fara a implica asociatia de locatari, numai mergand la notar , cadastru, etc..

Blocul are doar asociatie de locatari, prentru care nu s-au mai oraganizat alegeri de cel putin 5 ani. Stiu ca aceasta ar trebui transformata in asociatie de proprietari, dar locatarii nu vor sa plateasca pentru actele de constituire a asociatiei de proprietari.

Nu stiu daca am nevoie de vreo aprobare/acord al asociatiei de locatari/proprietari sau ajunge acordul tuturor locatarilor.

Multumesc, Alex
Cel mai recent răspuns: alexberi , utilizator 09:40, 16 Decembrie 2010
Cumpararea de spatii comune se face conform legii 170/2010 al carei text il gasiti n primul topic din sectiunea noastra Documentatie specifica.....
Sa inteleg ca in conditiile existentei unei asociatii de locatari, nu de proprietari, nu exista nici o prevedere care sa permita schimbarea destinatiei si vanzarea spatiilor comune. Partea rea e ca asociatia de locatari nu vrea sa dea bani pentru a se transforma in asociatie de proprietari..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitionarea uscatoriei ??? zoldisti zoldisti Buna. Poate cineva sa ma ajute cu ceva informatii in acest caz? Doresc achizitionarea uscatoriei din scara blocului, si din 20 de apartamente 1 singur ... (vezi toată discuția)
Care sunt obligatiile mele fata de asociatia de proprietari? marinelapolescu marinelapolescu buna, am cumparat un spatiu comercial la parterul unui bloc. Am contracte separate la gaz, curent, apa, etc. am intrare separata, deci nu folosesc spatiile ... (vezi toată discuția)
Cine este proprietarul spatiilor de la toboganele de gunoi? laur8631 laur8631 locuiesc intr-un bloc cu 10 etaje. toboganele de gunoi au fost desfiintate si as vrea sa cumpar spatiul respectiv de pe palierul meu, dar nu stiu cine este ... (vezi toată discuția)