avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... cine este proprietarul spatiilor de la toboganele de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

cine este proprietarul spatiilor de la toboganele de gunoi?

locuiesc intr-un bloc cu 10 etaje. toboganele de gunoi au fost desfiintate si as vrea sa cumpar spatiul respectiv de pe palierul meu, dar nu stiu cine este proprietarul si in ce conditii il pot achizitiona. administratorul scarii nu m-a lamurit (cred ca nici nu vrea asta). va rog sa-mi explicati ce demersuri trebuie sa fac si unde. va multumesc!
Cel mai recent răspuns: laur8631 , utilizator 13:44, 22 Ianuarie 2011
Spatiul respectiv este in proprietatea comuna a tuturor proprietarilor de pe scara dv.
Ca sa-l cumparati va puteti ghida dupa Legea 170/2010 al carei text il gasiti in primul topic din sectiunea noastra Documentatie specifica asociatiilor de proprietari.

Vreau sa va remarc o lacuna a legii cu pricina si anume:
- desi este necesar acordul numai a 2/3 din proprietari, totusi la notar trebuie sa mergeti cu toti proprietarii pentru ca este vorba de o vanzare din proprietatea fiecaruia (din cota parte indiviza care ii este trecuta fiecaruia pe actul de proprietate) si trebuie sa i se faca anexe de v/c fiecarui proprietar.

E mai eficienta concesiunea acelui spatiu. In acest caz se poate obtine avizul conducerii asociatie, a 50% +1 dintre proprietarii de pe scara si intocmirea unui contract de concesiune intre dv. si asociatia de proprietari.
va multumesc pentru promptitudine!

am insa o nelamurire. concesiunea imi permite realizarea unor modificari structurale ale spatiului, avand in acelasi timp garantia utilizarii pe toata perioada concesionata? mai concret, vreau sa folosesc spatiul ca o prelungire a bucatariei, prin crearea unui gol de marimea unei usi in zidul despartitor.
Aici este o problema de modificari in constructia blocului pentru care va trebuie autorizatie chiar daca cumparati spatiul.
Daca semnati un contract de concesiune si il si autentificati la notar, acesta are putere de lege pe perioada stipulata in el.
va multumesc pentru informatii!
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura cumparare/concesionare uscatorie alina1982 alina1982 Buna ziua, Aduc din nou in discutie procedura ce trebuie urmata in cazul cumpararii/concesionarii uscatoriei blocului. In cazul meu este vorba despre un ... (vezi toată discuția)
Achizitionare uscator scara bloc etaj 4 aurel1234 aurel1234 Buna seara. As vrea sa achizitionez uscatorul de pe scara blocului de la etajul 4 unde locuiesc Am inteles ca trebuie sa fie toti locatarii blocului de acord. ... (vezi toată discuția)
Cumparare nisa de pe casa scarii rousseau2 rousseau2 Buna ziua! Mi-am permis sa va cer parerea fiindca v-am citit raspunsurile la diverse intrebari de pe forumul avocatnet. Am un micut apartament la bloc( ... (vezi toată discuția)