avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cumparare nisa de pe casa scarii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cumparare nisa de pe casa scarii

Buna ziua!

Mi-am permis sa va cer parerea fiindca v-am citit raspunsurile la diverse intrebari de pe forumul avocatnet.

Am un micut apartament la bloc( 48 mp) si doresc sa cumpar o nisa in suprafata de 1,5 mp aflata pe casa scarii( in prelungirea apartamentului meu). Am inteles de la presedintele asociatiei de proprietari ca nisa figureaza si in CF, si ma va sustine sa o cumpar daca ii prezint temeiul legal in baza caruia mi s-ar putea vinde spatiul respectiv.

Imi puteti recomanda temeiul legal in baza caruia pot cumpara nisa respectiva de la proprietarii de pe scara noastra? Va rog sa imi scrieti parerea dvs. etapele care le am de parcurs si cum sa procedez astfel incat sa reduc la minim cheltuielile si alergatura proprie pt. a- mi putea cumpara nisa respectiva si a o inscrie in CF-ul apartamentului?

Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Este greu, daca nu chiar imposibil sa cumparati un spatiu comun intr-un bloc de locuinte.
Gasiti argumente pro si contra pe adresele:
www.avocatnet.ro/con ...

www.avocatnet.ro/con ...

www.avocatnet.ro/con ...

www.avocatnet.ro/con ...

www.avocatnet.ro/con ...

Calea cea mai usoara este sa incheiati cu asociatia un contract de concesiune pe acel spatiu, contract ce-l puteti face pe 49 de ani contra unei sume platita odata ori esalonat in stil chirie anuala, lunara...
Buna dimineata. In cazul ca mi se concesioneaza acel spatiu pe 49 de ani, acest lucru s-ar putea inscrie in CF-ul apartamentului?
Numai dupa cumparare puteti inscrie acea suprafata in CF -ul apartamentului.
Una este proprietatea comuna si alta este proprietatea privata. Incercati ce varianta doriti, dar inchirierea/concesionarea acelui spatiu este ce-a mai usoara faza. Oricum trebuie facuta cu acordul proprietarilor si a as. prop. - adica ca la carte. Beneficiile sunt de ambele parti: dvs. o sa va folositi de acel spatiu, iar ”scara” o sa beneficieze de niste bani care se aduna intr-un fond special, adica in final un fond de reparatii.
Sunt edificat. Mai am o singura nelamurire. Daca doresc sa cumpar acel spatiu, care ar fi procedura legala de urmat astfel incat sa nu fie necesar sa fac contract de vanzare- cumparare la notar cu fiecare proprietar, dintre cei 2/3+1( prin care imi vinde cota lui)?
Ca sa cumparati acel spatiu trebuie sa aveti contract vanzare-cumparare, altfel nu il puteti inscrie in cartea funciara.
Pe de alta parte in acel spatiu fiecare dintre proprietarii de pe scara dv. are o cota-parte indiviza, asa ca nu e suficient sa vrea numai 2/3 dintre ei sa vanda, ci toti.
Nimeni nu poate obliga pe un proprietar sa-si instraineze cota lui din proprietatea comuna.

Si nu in ultimul rand, n-ati putea cumpara aceasta nisa decat daca se face la judecatorie, transformarea proprietatii comune cu caracter fortat si perpetuu, adica indivizibil, asa cum este actualmente in proprietate comuna obisnuita.

Mai mare ocaua decat daraua!

Incercati concesionarea

Alte discuții în legătură

Concesionare uscatorie Lochness Lochness Locuiesc la etajul 4 al unui imobil si vreau sa concesionez uscatoria cu care sunt vecin. Am stranse semnaturi de la majoritatea vecinilor inclusiv de la cei ... (vezi toată discuția)
Cine este proprietarul spatiilor de la toboganele de gunoi? laur8631 laur8631 locuiesc intr-un bloc cu 10 etaje. toboganele de gunoi au fost desfiintate si as vrea sa cumpar spatiul respectiv de pe palierul meu, dar nu stiu cine este ... (vezi toată discuția)
Achizitionare uscator scara bloc etaj 4 aurel1234 aurel1234 Buna seara. As vrea sa achizitionez uscatorul de pe scara blocului de la etajul 4 unde locuiesc Am inteles ca trebuie sa fie toti locatarii blocului de acord. ... (vezi toată discuția)