avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cumparare nisa de pe casa scarii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cumparare nisa de pe casa scarii

Buna ziua!

Mi-am permis sa va cer parerea fiindca v-am citit raspunsurile la diverse intrebari de pe forumul avocatnet.

Am un micut apartament la bloc( 48 mp) si doresc sa cumpar o nisa in suprafata de 1,5 mp aflata pe casa scarii( in prelungirea apartamentului meu). Am inteles de la presedintele asociatiei de proprietari ca nisa figureaza si in CF, si ma va sustine sa o cumpar daca ii prezint temeiul legal in baza caruia mi s-ar putea vinde spatiul respectiv.

Imi puteti recomanda temeiul legal in baza caruia pot cumpara nisa respectiva de la proprietarii de pe scara noastra? Va rog sa imi scrieti parerea dvs. etapele care le am de parcurs si cum sa procedez astfel incat sa reduc la minim cheltuielile si alergatura proprie pt. a- mi putea cumpara nisa respectiva si a o inscrie in CF-ul apartamentului?

Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Sarutmana! Am facut deja cerere catre asociatie pt. concesionare. Va doresc o saptamana super!
rousseau2 a scris:

Buna ziua. Revin cu acelasi subiect, acum pe cale de a fi rezolvat intr-o maniera multumitoare pt. toate partile implicate: concesionarea nisei de pe casa scarii. Asociatia de proprietari a inaintat o adresa catre compartimentul din primarie care raspunde de asociatiile de proprietari, la care a atasat si lista cu proprietarii care sunt de acord sa mi se concesioneze spatiul. S-a primit raspuns la asociatie din partea celor de la primarie, ca ni se poate concesiona spatiul. Ce mai urmeaza? In fata notarului ar trebui semnat contractul de concesiune intre mine si Asociatia de proprietari? Si dupa aceea? Vreun process verbal de predare- primire al spatiului? Cei de la asociatie nu s-au mai intalnit cu astfel de situatie si nu stiu ce trebuie facut... Multumesc anticipat pt. raspuns.
Cred ca ati intuit bine pasii de urmat:
- contract de concesiune incheiat intre dv. si Asociatia de proprietari, la notar, si un PV in 2 exemplare (unul la asociatie, altul la dv.), cu starea in care vi se preda spatiul, semnat si stampilat de presedintele asociatiei si de dv.

Nu cred ca mai trebuie ceva.
Totusi aveti grija ca aceasta concesionare nu va permite sa faceti modificari de structura ale constructiei decat cu autorizatie de constructie si, evident, cu acordul asociatiei.
rousseau2 a scris:
Asociatia de proprietari a inaintat o adresa catre compartimentul din primarie..

Nu era nevoie sa cereti voie celor din primarie. Daca ati solicitat doar un sfat de la ei, ati facut bine si ati primit un raspuns asemanator cu cel primit aici: se poate concesiona!
Ce mai urmeaza? In fata notarului ar trebui semnat contractul de concesiune intre mine si Asociatia de proprietari? Si dupa aceea? Vreun process verbal de predare- primire al spatiului? Cei de la asociatie nu s-au mai intalnit cu astfel de situatie si nu stiu ce trebuie facut...

Urmeaza ca asociatia de proprieatri sa intocmeasca un contract de concesionare care sa fie semnat de presedinte ca reprezentant al asociatiei si dumneavoastra.
Nu aveti de ce sa mergeti la notar. Actul se incheie si se inregistreaza doar la asociatie. Dar daca tineti neaparat, puteti merge la notar pentru ca si notarul trebuie sa traiasca.
Nu este necesar proces verbal de predare-primire daca se scrie direct in contract ca acest spatiu se preda si se preia astazi data incheierii prezentului contract...
In baza acestui contract, cu acordul asociatiei, puteti face modificari in interiorul spatiului fara autorizatii de la primarie ori cu autorizatii in functie de lucrare. Nu cred ca o sa faceti acolo vreo lucrare compleza care sa nexesite proiect, avize...
Unele mici modificari pot fi facute doar pe baza acordului asociatiei iar altele pe baza autorizatiei de la primarie fara proiect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concesionare uscatorie Lochness Lochness Locuiesc la etajul 4 al unui imobil si vreau sa concesionez uscatoria cu care sunt vecin. Am stranse semnaturi de la majoritatea vecinilor inclusiv de la cei ... (vezi toată discuția)
Cine este proprietarul spatiilor de la toboganele de gunoi? laur8631 laur8631 locuiesc intr-un bloc cu 10 etaje. toboganele de gunoi au fost desfiintate si as vrea sa cumpar spatiul respectiv de pe palierul meu, dar nu stiu cine este ... (vezi toată discuția)
Achizitionare uscator scara bloc etaj 4 aurel1234 aurel1234 Buna seara. As vrea sa achizitionez uscatorul de pe scara blocului de la etajul 4 unde locuiesc Am inteles ca trebuie sa fie toti locatarii blocului de acord. ... (vezi toată discuția)