avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... act aditional
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

act aditional

Buna seara,am nevoie de ajutor, de fapt nu eu, ci mama, mama mea lucreaza la o firma iar acestia au anuntat-o ca de la 1 ianuarie 2011 i se va reduce salariu de la 900 RON, la 750RON, iar tot de la1 ianuarie 2011 i se micsoreaza si timpul de munca de la 8 ore la 4 ore, azi ia dat si actul aditional, dar ea nu l-a semnat ci la cerut sa il studieze, intrebarea mea este: Au dreptul sa i se scada si salariu si sa o treaca si la 4 ore sau este ilegal ce fac? Putem face ceva? Ce ne sfatuiti? Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 18:55, 13 Decembrie 2010
Au dreptul sa solicite acest lucru, insa mama dvs nu este obligata sa-l accepte ...
cu criza asta toti inceraca sa-si reduca cheltuielile.
majoritatea nu mai fac fata cheltuielilor si toate afacerile (celor mai mici nu a celor potenti ) nu mai sunt deloc profitabile daca se platesc toate darile cum scrie la lege si cu contracte la 8 ore.
acum foarte multi merg pe contract la 2-4 ore pe cartea de munca si efectiv in mana platesc ca si pentru 8 ore.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reducere program de lucru de la 8 ore la 4 ore diacar diacar Buna ziua. Sotul a fost anuntat de la firma ca in lunile ianuraie si februarie, programul de lucru se va reduce de la 8 al 4 ore (din lipsa de lucrari, ... (vezi toată discuția)
900 net - part time, 4 ore. - cat este salariul complet? fergus fergus E vorba, de fapt, de un loc de munca de 8 ore, pentru care abia, abia s-a stabilit salariul net de 900 lei - fiind, cica, o asa zisa \"perioada de ... (vezi toată discuția)
Contractul de munca cu norma de 4 ore/zi DAVID IZABELA DAVID IZABELA Buna ziua, Va rog sa ma ajutati si pe mine referitor la urmatoare problema. In momentul de fata sunt angajata cu norma intreaga 8 ore/zi, cu un salariu ... (vezi toată discuția)