Va rog sa ma ajutati si pe mine referitor la urmatoare problema.
In momentul de fata sunt angajata cu norma intreaga 8 ore/zi, cu un salariu raportat la criza economica....:(
Sunt insarcinata in 5 luni si ma gandeam sa propun angajatorului o modificare la actualul contract de munca, un act aditional prin care sa reduc durata de munca la 4 ore/zi.
In acelasi timp as vrea sa stiu daca pot incheia un al 2-lea contract de prestari servicii - sau ceva asemanator (ca pers. fizica), cu norma tot de 4
ore/zi?
Care sunt "pasii" legali ce trebuiesc urmati pentru ca si cel de-al 2-lea contract sa fie recunoscut de ITM si pentru a se lua in calcul venitul la calcularea indemnizatiei de crestere copil??
Imi va afecta modificare contractului actual dreptul la concediu?
Buna ziua. Modificarea contractului de munca actual de la 8 la 4 ore va afecta doar cuantumul indemnizatiei (daca reducerea de program va avea si o reducere de salariu, corespunzatoare), nu si dreptul la indemnizatie. Puteti sa incheiati oricand un al doilea contract de munca sau contract de prestari servicii. In cazul al doilea, contractul de prestari servicii nu se inregistreaza la ITM ci la administratia financiara, si veti plati impozit. Veniturile obtinute se vor adauga la calculul indemnizatiei crestere copil.
Atentie insa nu cred ca este posibil sa fiti in acelasi timp si angajata si partener de afaceri cu acelasi obiect de activitate la societatea la care lucrati.
Lege mamici in cic
iza_corbu
Buna ziua,
Va rog ,in masura in care se poate, sa-mi raspundeti la urmatoarele intrebari:
Am un copil de 1 an si 1 luna, am lucrat pana cu 7 zile inainte ... (vezi toată discuția)