avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... drepturi persoane cu handicap
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

drepturi persoane cu handicap

Buna ziua!
Va rog sa imi spuneti care este timpul legal de munca pentru o persoana cu handicap , gradl I sau II si daca aceasta persoana beneficiaza de reducerea timpului de lucru de la 8 ore pe zi la 6 sau 4 ore.In cazul in care beneficiaza de reducerea timpului de lucru se diminueaza si salariul sau primeste salariul pentru norma intreaga ?
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 14:17, 17 Iulie 2009
Sigur ca persoanele care detin certificat cu grad de I ori II de handicap, lucreaza un program redus, insa salariul este pe norma intreaga.
@gabescu, exista cumva un temei legal pentru ceea ce ai sustinut mai sus?? Eu nu am auzit de aceasat regula pana acum :O

persoanele cu handicap sunt scutite de impozit pe salariu, cf codului fiscal

doar daca exista un aviz de capaciatte de munca redusa la 4 ore suntem obligati la contract de 4 ore (ceea ce ar insemna invaliditate de grad 3 - a nu se confunda certificatul de invaliuditate cu cel deincadrare in grad de handicap), altfel nu

firma beneficiaza de reducerea contributiei pe cae o datoreaza la fondul pt pers cu handicap daca angajeaza pers din acest segment.
Ultima modificare: Vineri, 17 Iulie 2009
Gratiela Ratiu, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la munca al persoanelor cu handicap mamana mamana Buna seara.Vin cu o intrebare catre dumneavastra;o persoana incadrata intr-un grad de handicap grav(HIV/SIDA .care vrea sa lucreze pentru a-si suplimenta ... (vezi toată discuția)
Reducere timp de lucru lulita lulita imi sunt sau nu diminuate drepturile salariale ,avand un copil cu grad de handicap grav si la cerere am timp te lucru 4 ore.in legea 448 a pers cu handicap nu ... (vezi toată discuția)
Sporul de handicap Artemiza Bcuculeu Artemiza Bcuculeu Conform HG 751/2018 salariatii incadrati cu grad de handicap grav sau accentuat, beneficiaza, pentru activitatea desfasurata in cadrul programului normal de ... (vezi toată discuția)