Buna ziua!
Va rog sa imi spuneti care este timpul legal de munca pentru o persoana cu handicap , gradl I sau II si daca aceasta persoana beneficiaza de reducerea timpului de lucru de la 8 ore pe zi la 6 sau 4 ore.In cazul in care beneficiaza de reducerea timpului de lucru se diminueaza si salariul sau primeste salariul pentru norma intreaga ?
@gabescu, exista cumva un temei legal pentru ceea ce ai sustinut mai sus?? Eu nu am auzit de aceasat regula pana acum :O
persoanele cu handicap sunt scutite de impozit pe salariu, cf codului fiscal
doar daca exista un aviz de capaciatte de munca redusa la 4 ore suntem obligati la contract de 4 ore (ceea ce ar insemna invaliditate de grad 3 - a nu se confunda certificatul de invaliuditate cu cel deincadrare in grad de handicap), altfel nu
firma beneficiaza de reducerea contributiei pe cae o datoreaza la fondul pt pers cu handicap daca angajeaza pers din acest segment.
Reducere timp de lucru
lulita
imi sunt sau nu diminuate drepturile salariale ,avand un copil cu grad de handicap grav si la cerere am timp te lucru 4 ore.in legea 448 a pers cu handicap nu ... (vezi toată discuția)