avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt

Buna ziua. As avea o intrebare. Am prins pe propietatea mea oameni care sustrageau varza de pe terenul meu (au furat). Am recuperat o parte din varza furata, de la acestia, dar i-am reclamat la politie. S-au luat declaratii de la acestia, care si-au recunoscut fapta. Eu am depus o plangere impotriva lor dar domnul politist nu vrea sa trimita dosarul la procuratura, pe motiv ca nu vrea. Acum vreau sa dau acele persoane in judecata. Ce as putea face in cazul in care d-l politist incearca sa tina dosarul pe loc. Mentionez ca dosarul se afla in postul de politie de vreo 50 zile. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 19:15, 13 Decembrie 2010
Mregeti la procurorul care supravheaza instrumentarea cauzei in audienta cu un memoriu si aratati situatia,solicitand luarea masurilor legale de catre acesta.Reclamati situatia la Inspectoratul Judetean de Politie sau la IFPR Directia de Ordine Publica.
Este bine sa puteti dovedi cu probe afirmatiile dvs pentru a nu aparea eventuale consecinte,cum ar fi plangera impotriva dvs pentru denuntare calomnioasa.
solicitati prin adresa scrisa ( la care sa vi se dea si nr de inregistrare ) care este situatia plangerii dvs referitoare la furtul verzei si functie de acest raspuns faceti plangere la seful IPJ.
succes
nu este necesar sa acuzati politistul de savirsirea unei infractiuni.
Sesizati procurorul si IJP local despre faptul ca dosarul nu este trimis la parchet, cu referatul obligatoriu si solicitati urgentarea solutionarii cazului. Restul este problema lor cum vor grabi procesul ce trebuie urmat spre trimiterea in judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen solutionare dosar la procuratura zooropa zooropa Buna ziua in urma cu aproape 1 an am fost implicat intr-un accident rutier cu vatamarea unei persoane. Dupa cateva luni Politia a trimis dosarul la parchet ... (vezi toată discuția)
Ce e de facut cu plangerea penala. nimar nimar Buna ziua, Acum aproximativ 40 de zile s-a depus PLANGERE PENALA PENTRU INCEPEREA URMARIRII PENALE impotriva reprezentatilor unei societati pe actiuni ... (vezi toată discuția)
Dosar furt calificat - plangere falsa Dragos1900 Dragos1900 Buna seara! Totul a plecat de la faptul ca eu am curatat niste copaci aflati pe hotar, dar i-am curatat doar pe partea mea, cu ajutorul unei firme ... (vezi toată discuția)