avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ultraj contra bunelor moravuri si calomnie. Probarea ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ultraj contra bunelor moravuri si calomnie. Probarea faptelor si consecinte legale.

Vreau sa va supun atentiei urmatoarea speta:

Se depune la Parchet plangere peala impotriva a doua persoane pentru comiterea infractiunilor de ultraj conta bunelor moravuri si calomnie. Dosarul se inregistreaza la Parchet si i se da numar unic de penal.
In fapt, situatia este urmatoarea: doi amici participa la serbarea unei zile de nastere in incinta unul local de alimentatie publica. La un moment dat, cei doi ies pana afara pentru a discuta niste probleme personale iar la intoarcerea in local sunt intampinati de administratoare care ii scoate afara fara motive intemeiate/legale. Unul dintre cei doi clienti formuleaza o reclamatie la Protectia Consumatorului vis-a-vis de comportamentul si de servirea de care a avut parte.
Se fac controale de la OPC si de dau sanctiuni contraventionale.
La un interval de aproximativ doua luni, administratoarea depune plangere penala impotriva celor doi la Parchet pentru comiterea infractiunilor de calomnie si ultraj contra bunelor moravuri. Nici una dintre infractiuni nu se confirma dearece in primul rand calomnia a fost abrogata iar ultrajul contra bunelor moravuri nu a existat (nu au fost clienti indignati in bar care sa paraseasca incinta,nu s-a produs nici un scandal etc.).
Ce parere aveti?
NUP clar?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 02:43, 14 Decembrie 2010
ramine de vazut ce va contine referatul politiei si apoi daca acest referat este insusit sau nu de catre procuror.
in privinta calomniei este clar - fiind dezincriminata nu se pune problema unei alte solutii. In privinta ultrajului, va conta probatoriul pe care politia reuseste sa il administreze - martori, declaratii ale partilor, eventuale filmari ale camerelor de supraveghere (fie ale unitatii fie ale cladirilor invecinate, etc).
Exista o filmare surprinsa de camerele de supraveghere a localului care confirma cele expuse de mine mai sus: nu au fost clienti indignati, nu a fost scandal. Exista 4 martori care declara ca cele doua persoane au fost date afara din local fara nici un motiv si ca nu au provocat scandal.
Parerea mea este ca plangerea penala formulata este sicanatoare si fara temei.
Cu nerabdare, astept si alte pareri.
Va multumesc!!!!
Ultima modificare: Marți, 14 Decembrie 2010
robert900, utilizator
Dvs.va referiti la fapte,dosarul penal trebuie sa contina probe.
Pot exista sau mai pot fi cautate si alte probe.
In functie de acestea ,de concludenta lor ,se va da o solutie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Denunt calomnios! robert900 robert900 Ce recomandati in cazul in care impotriva unei persoane este formulata plangere penala la Parchet/Politie pentru comiterea a doua infractiuni (calomnie si ... (vezi toată discuția)
Denunt calomnios (art.259 c.p. - denuntarea calomnioasa) robert900 robert900 Buna! Doresc sa va supun atentiei urmatoarea speta: N si V merg intr-un local de alimentatie publica, in timpul programului de functionare si consuma ... (vezi toată discuția)
Proces penel pentru ultraj mary  32 mary 32 buna seara,ma numesc mary,si am o antrebare care nu ai gasesc raspunsul,nicicum...anul trecut an seara de 6 dec.eram ampreuna cu sotul meu la un local,unde a ... (vezi toată discuția)