Am o suma mare de dat la intretinere . Suma s-a acumulat pe o perioada de 5 ani timp in care nu am primit nici o instiintare si nici nu am fost data in judecata. Acum vreau sa-mi vand apartamentul iar cei de la asociatie vor sa le dau si penalitatile. Am auzit ca dupa trecerea a 3 ani penalitatile se sting ramanand a plati doar suma datorata cheltuielilor de intretinere lunare pe tot parcursul acestei perioade. Stiti cumva care e acea lege care imi stinge datoria (penalitatile)? Si nu ma refer la legea 175/2010
Daca asociatia de proprietari va actionaeaza in judecata pentru recuperarea restanteler si a penalizarilor acolo, in instanta solicitati sa se prescrie sumele mai vechi de 3 ani conform Decretului 167 din 10 aprilie 1958, privitor la prescripţia extinctivă. Textul actului a fost publicat în B.Of. nr. 19/21 apr. 1958.
Dar cum dumneavoastra vreti sa vindeti acum, obtinerea unei asemenea hotarari prin instanta va dura cel putin cateva luni. Si cum asociatia nu a deschis actiune in instanta ar trebui sa o deschideti dumneavoastra.
Poate discutati cu cei din conducerea asociatie si sa va intelegeti, in sensul ca dv sa platiti toate restantele si doar p parte din penalizari, cele care sunt din ultimii 3 ani sau chiar mai putin in functie si de problemele asociatie cu furnizorii si decizia comitetului executiv.
Incercati mai inati pe cale amiabila cu presedintele si comitetul.