avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... stingerea penalitatilor dupa o perioada de 3 ani
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

stingerea penalitatilor dupa o perioada de 3 ani

Am o suma mare de dat la intretinere . Suma s-a acumulat pe o perioada de 5 ani timp in care nu am primit nici o instiintare si nici nu am fost data in judecata. Acum vreau sa-mi vand apartamentul iar cei de la asociatie vor sa le dau si penalitatile. Am auzit ca dupa trecerea a 3 ani penalitatile se sting ramanand a plati doar suma datorata cheltuielilor de intretinere lunare pe tot parcursul acestei perioade. Stiti cumva care e acea lege care imi stinge datoria (penalitatile)? Si nu ma refer la legea 175/2010
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:26, 13 Decembrie 2010
Daca asociatia de proprietari va actionaeaza in judecata pentru recuperarea restanteler si a penalizarilor acolo, in instanta solicitati sa se prescrie sumele mai vechi de 3 ani conform Decretului 167 din 10 aprilie 1958, privitor la prescripţia extinctivă. Textul actului a fost publicat în B.Of. nr. 19/21 apr. 1958.
Dar cum dumneavoastra vreti sa vindeti acum, obtinerea unei asemenea hotarari prin instanta va dura cel putin cateva luni. Si cum asociatia nu a deschis actiune in instanta ar trebui sa o deschideti dumneavoastra.
Poate discutati cu cei din conducerea asociatie si sa va intelegeti, in sensul ca dv sa platiti toate restantele si doar p parte din penalizari, cele care sunt din ultimii 3 ani sau chiar mai putin in functie si de problemele asociatie cu furnizorii si decizia comitetului executiv.
Incercati mai inati pe cale amiabila cu presedintele si comitetul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalizari mai vechi de 3 ani magdamaria magdamaria buna ziua, as vrea sa stiu daca este adevarat ca penalizarile mai vechi de 3 ani se prescriu. si daca da, imi puteti spune ci care este temeiul legal pt ... (vezi toată discuția)
Prescrierea datoriilor danemiky danemiky As dori sa stiu daca este veridica stirea ca exista un decret de prin anii 50, 50 si ceva referitor la prescrierea datoriilor. Va rog (vezi toată discuția)
Penalitati vechi > 10 ani Mariannn Mariannn Dupa cat timp mi se acorda penalitatile la restanta pe care o am ? Se calculeaza de atunci de cand am restanta sau este o limita ( 2 - 3 ani ) ? Mentionez ... (vezi toată discuția)