Buna ziua,
ma aflu intr-o situatie dificila si va rog daca ma puteti ajuta cu un raspuns.
Mama si tata proprietari, tata a decedat in 2001deci in august anul acesta se implinesc 7 ani. Este adevarat ca daca nu se deschide succesiunea pana in 7 ani de la deces se considera ca eu si sora mea renuntam la toate drepturile unic proprietar devenind mama? si poate mama sa vanda apartamentul fara acordul nostru?
Potrivit legii, mostenitorii pot sa isi exercite dreptul de optiune succesorala in temen de sase luni de la moartea celui despre a carui mostenire este vorba (acest moment echivaleaza cu deschiderea mostenirii).
Acceptarea pura si simpla a mostenirii poate fi expresa sau tacita.
Se va considera ca succesibilul a acceptat tacit mostenirea, in cazul in care face un fapt material din care rezulta neindoielnic intentia sa de acceptare a mostenirii.
Mama dvs nu poate sa vanda apartamentul fara acordul vostru.
Sunt f.multe cazurile in care mostenitorii nu deschid succesiunea in termen de 6 luni de la data decesului. In cele mai multe cazuri se deschide atunci cand se doreste instrainarea unui imobil care este in coproprietate cu defunctul.
Daca nu ati deschis succesiunea inca, va recomand sa mergeti la un notar cu actele ocazie cu care veti rezolva 2 probleme: succesiunea si cine vor fi proprietarii imobilului.
Mosteniri
ella2010
daca fratele meu in urmatoarele 6 luni,nu isi exprima dorinta de a participa la succesiune dupa mama noastra [tata a murit mai demult] mai are dreptul ... (vezi toată discuția)
Succesiunea
Beatrice86
Buna ziua.Acum 9 luni de zile a decedat tatal meu. Eu si sora mea,fiind fetele din prima casatorie, nu am dat o declaratie de acceptare a mostenirii,care am ... (vezi toată discuția)