avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzarea lucrului altuia
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzarea lucrului altuia

Am gasit un exercitiu la care nu sunt sigura de rezolvare. Enuntul este: Stabiliti valoarea de adevar pentru urmatorul enunt: Vanzarea lucrului altuia este valabila daca cumparatorul este de buna credinta.
Eu am rezolvat astfel:Daca vanzarea priveste lucruri de gen sau viitoare, actul este valabil intrucat dreptul de proprietate nu se transmite din momentul incheierii actului juridic. In schimb daca se face referire la bunuri individual determinate, actul juridic este lovit de nulitate relativa pentru eroare asupra calitatii esentiale a vanzatorului, chiar daca cumparatorul este de buna credinta. In concluzie enuntul este fals, deoarece nu se face referire la niciun tip de bun. M-ati putea ajuta?Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 23:45, 13 Decembrie 2010
eu nu as zice ca e fals

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare teoretica legata de cauza actului civil ponytail ponytail Intrebarea mea este referitoare la una dintre conditiile valabilitatii cauzei: cauza sa existe. Exista situatii in care cauza lipseste din cauza lipsei ... (vezi toată discuția)
Error communis?-vanzarea loturilor a doi mostenitori - inversate in actul de vanzare-cumparare inutero inutero In urma autentificarii actului de vanzare-cumparare intre X si Y, in calitate de vanzatori (mostenitori, loturi egale) si Z, cumparator , Z isi da seama ca in ... (vezi toată discuția)
Chitanta de mana este antecontract? PPPP PPPP Buna ziua, Am o problema mai delicata. X vinde printr-o chitanta de mana lui Y o dependinta dintr-un imobil asupra careia avea doar folosinta la data ... (vezi toată discuția)