De la 01 ianuarie voi prelua asociatia de proprietari a blocului fiind ales in urma AG , presedintele asociatiei.In tot acest timp ma informez despre problemele cu care se confrunta asociatia...si mai ales cu partea legislativa cu care vreau sa fiu la curent(legea 230/2007) privind functionarea asociatiilor de proprietari.
As vrea sa stiu unele aspecte:
1. ce trebuie sa am in vedere si cum se procedeaza atunci cand voi prelua efectiv functia si problemele asociatiei, stampila, cartea tehnica , acte contabile etc. Ce documente trebuiesc intocmite la predare?
2. Asociatia va avea un presedinte si un cenzor care vor fi remunerati.Ce acte trebuiesc intocmite in acest sens si unde se vor depune? La finante trebuiesc inregistrate ?
3. Ce declaratii trebuiesc depuse la finante? declaratia 100, declaratia 102...si in sarcina cui este sa le depuna?
Probabil ca imi va fi sters mesajul, dar avand experienta unor firme de administrare, nu pot sa nu va atrag atentia ca va fi nevoie de un cenzor cu experienta, bine ar fi sa faca parte din asociatie.
@LocatarB,
Orice asociatie de proprietari are nevoie de un cenzor, indiferent ca este administrata de o firma sau de un administrator persoana fizica. De ce sa vi se stearga mesajul!?
Nu am pus problema ca nu e nevoie de un cenzor. Va fi unul cu siguranta doar ca cel vechi nu a mai luat un mandat iar altul din asociatie nu gasim ...Trebuie sa aiba studii minime necesare ...in concluzie va trebui gasit unul din afara care va trebui remunerat probabil pe baza contractului de mandat...Ar fi indicat un cenzor cu experienta in domeniul asociatiilor de proprietari...
Cenzorul extern trebuie sa aiba calificarea data de studiile superioare, sa aiba drept de semnatura si deobicei se angajeaza pe baza de contract civil, fiind fie persoana fizica autorizata (CECCAR), fie firma de contabilitate.
Contractul de mandat se incheie numai pentru cei alesi de proprietari dintre proprietarii asociatiei.