sunt parte vatamata in proces cu ex sot si am fost citata in instanta,in dosar penal-lovire si violente art.180 alin 2 indice 1 cod penal.la prima citatie emisa am cerut termen pentru am-mi angaja aparator cu speranta ca imi va da ex sot ceea ce mi-a furat in timpul altercatiei(un tel mobil si o camera video/foto)fiind scumpe si primite in dar de la actualul meu "sot"am insistat sa m-i le inapoieze.Acestea mi-au fost inapoiate in parcursul lunii primite ca termen in instanta.si acum nu mai vreau sa continui cu acest proces penal.Ce pot face ca sa nu ma prezint in instanta de judecata????Va rog daca se poate sa imi raspunda cineva...........:(
Buna ziua !
Aceasta infractiune face parte din categoria infractiunilor pentru care retragerea plangerii prealabile are ca efect inlaturarea raspunderii penale.
Retragerea plangerii prealabile poate avea loc la cererea partii vatamate, care se adreseaza organelor judiciare. Cererea de retragere a plangerii prealabile va cuprinde date cu privire la solicitant, calitatea acestuia in dosarul penal, date cu privire la invinuit, mentiunea expresa ca isi retrage plangerea in temeiul legii, data depunerii si semnatura. Retragerea plangerii prealabile este un drept personal ce apartine numai partii vatamate, el nefiind transmisibil. Avocatul, pentru a putea retrage valabil plangerea, trebuie sa aiba procura speciala in acest sens.
Retragerea plangerii penale, trebuie sa aiba loc inainte de a se fi pronuntat in cauza o hotarare judecatoreasca definitiva.
Cu stima !