avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

s-a platit 1/3 din suma datorata privind sulta . in procesul verbal intocmit de executor se stipuleaza ca daca nu se va plati in termen ,va fi scos la licitatie imobilul teren de 1000mp. Acest teren, nefacand parte din procesul de partaj care s-a incheiat cu o sentinta definitiva si irevocabila , a fost vandut prin notariat, existand un contract de vanzare-cumparare. Cumparatorul nu s-a dus inca la primarie sa-l declare ,mama platind in continuare impozit ( asa a fost intelegerea intre ea si cumparator) pana la terminarea procesului ...Deci executorul a pus sechestru pe un teren ce nu mai este al mamei..care este urmarea acestui lucru ? multumesc..as dori cat mai multe pareri.
Cel mai recent răspuns: Sinescu Vasilichia , Expert judiciar 17:52, 4 Ianuarie 2011
Promovati actiune judecatoreasca-contestatie la executare-si aratati instantei de judecata aceste aspecte.De asemenea,promovati o alta actiune-recuzare executor.

andymaurul
In ce an a fost vandut terenul ”la notariat” cum spuneti dvs.? Este intabulat pe numele celui care a cumparat?
Acest lucru l-ati adus la cunostinta executorului?
terenul a fost vandut in 2008 iar executorul nu a fost instiintat deoarece mama a crezut ca s-a facut referire in procesul verbal de executere silita la 1000 de mp din terenul de 3000 mp care a facut obiectul dosarului judecat din 2005 cu sentinta definitiva si irevocabila in 2010..terenul vandut a fost obtinut in urma succesiunii si n-a avut legatura cu procesul intentat de fiu mamei lui si in care acesta a cerut partaj pe dependinte ,teren de 5700mp si curtea comuna..
Nu stiu despre ce alt proces vorbiti.
Cert este ca daca terenul care se doreste a fi executat este intabulat pe numele cumparatorului solicitati un extras de carte funciara si il depuneti ca probatoriu in eventualitatea in care depuneti contestatie la executare.
Desi, in mod normal ar trebui sa il intereseze pe cumparator (actualul proprietar) si sa faca el aceste demersuri iar nu dvs. vanzatorul care nu mai sunteti proprietar. In fond ce v-ar interesa pe dvs. ca se executa terenul care nu mai este in proprietatea dvs.?
Dvs. ar fi suficient sa ii aratati executorului actul de vanzare cumparare .... si restul il priveste.
Faceti contestatie in termen si documentati cu situatia juridica a terenului -probabil in STEFANESTArges,La o parte din terenuri am fost si eu desemnata expert.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sa cer recuzarea completului de judecata ? SPavel SPavel Buna ziua ! Am o sentinta definitiva si irevocabila , investit cu formula executorie ,executat de catre executor judecatoresc , proces verbal de punere in ... (vezi toată discuția)
Imposibil? sau posibil.... Borza Borza Buna, este vorba de o executare silita. Un creditor este in litigiu cu un debitor avand un proces pe rol, nu este data o hotarare definiva si irevocabila. Se ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa devin proprietar ? Stelian Brotea Stelian Brotea Buna ziua, Dupa decesul tatalui eu si sora mea am renuntat in favoarea mamei, pentru a face succesiunea. Avem un teren intravilan de 1900 mp + casa, din care ... (vezi toată discuția)