avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cadrul legal relocare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cadrul legal relocare

Compania la care lucrez a decis sa ma relocheze la biroul de vanzari din Bucuresti, pe perioada nedeterminata. Vreau sa stiu exact ce trebuie sa-mi ofere/asigure compania din punct de vedere legal: salariu, cazare, transport? Mentionez ca si atributiile mele se vor schimba.
Va rog mult un raspuns, multumesc,
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:04, 16 Iunie 2008
O situatie asemanatoare am eu - firma isi inchide activitatea in Bucuresti ( doar acest departament din care fac parte) , urmand ca oamenii sa fie relocati in alta localitate. Firma respectiva are deschis si acolo o fabrica cu aceleasi poziti ca in Bucuresti. Intreabrea este urmatoarea :
conform contractului de munca semnat individual , muncitorul isi desfasoara munca respectiva in sediile din Bucuresti si in zonele limitrofe. Acum daca pozitia se desfinteaza in Bucuresti , ma pot obliga sa plec in alta locatie sau trebuie sa imi asigure ceva compensator.
Potrivit dispozitiilor Codului muncii, locul muncii poate fi modificat unilateral de catre angajator prin delegarea sau detasarea salariatului intr-un alt loc de munca decat cel prevazut in contractul individual de munca (art.42 alin.1) sau angajatorul poate modifica temporar locul si felul muncii, fara consimtamantul salariatului, si in cazul unor situatii de forta majora, cu titlu de sanctiune disciplinara sau ca masura de protectie a salariatului, in cazurile si in conditiile prevazute de prezentul cod (art.48).

In cazul dvs, cred ca este aplicabil art.48 (ca o masura de protectie) intrucat firma isi inchide activitatea in Bucuresti.
De asemenea, angajtorul are posibilitatea sa va concedieze in baza art.65 alin.1 - Concedierea pentru motive care nu tin de persoana salariatului determinata de desfiintarea locului de munca ocupat de salariat.



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot fi transferata fara sa semnez? creata3112 creata3112 Buna ziua Lucrez la o soc privata in comert, ca sef departament. Sunt unic intretinator de familie avand 2 copii minori de 11 si 9 ani. Acum 2 luni am ... (vezi toată discuția)
Cadru legal delegare?? LoredanaSTG LoredanaSTG Pentru a ne face sa ne dam demisia angajatorul ne-a delegat (15 angajati) pentru 60 zile la sediul din Bucuresti. Din catre am cautat cadrul legal pentru ... (vezi toată discuția)
Refuz relocarea x3v1l x3v1l buna, sper ca ma puteti ajuta, lucrez la o firma de retail, la sfarsitul acestei luni se vor inchide mai multe magazine in 2 orase diferite, respectiv cluj ... (vezi toată discuția)