avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Reziliere contract persoane juridice
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Reziliere contract persoane juridice

Buna ziua,

As dori sa stiu care sunt conditiile in care se poate rezilia un contract de furnizare servicii intre 2 persoane juridice care nu are stipulata/mentionata nici o clauza de reziliere. Ma intereseaza daca este obligatorie sau nu perioada de 30 de zile de instiintare si unde in lege este stipulat.

Perioada de timp in care au fost ignorate reclamatiile care au condus la decizia rezilierii contractului poate fi incadrata in aceasta perioada de 30 zile?

Daca partenerul a incalcat contractul inca de la inceput, prin nerespectarea termenului de instalare a serviciului, poate anula validitatea contractului, chiar daca am folosit serviciul in continuare timp de 6 luni?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Joanna7 , utilizator 15:00, 14 Decembrie 2010
in lipsa unui pact comisoriu grd IV, rezilierea unilaterala se va face exclusiv in instanta de judecata.
Daca in contract nu sunt prevazute conditiile de reziliere, societatea dv. trebuie sa parcurga procedura de conciliere, prevăzuta de art.720 ind.1 C. proc.civ.
Multumesc frumos. Eu incerc sa evit un proces, dar nici nu pot sa platesc inca o luna de abonament, degeaba.
Ultima modificare: Marți, 14 Decembrie 2010
Joanna7, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere evacuare chirias pentru neplata chiriei adriannn adriannn Buna ziua. Daca printr-o actiune in evacuare a chiriasului solicit numai evacuarea acestuia nu si plata facturilor restante, atunci taxa de timbru este de 10 ... (vezi toată discuția)
Procedura concilierii? grecul grecul Buna ziua! Se impune sau nu efectuarea procedurii prealabile a concilierii pentru a putea introduce actiunea prin care sa constate reziliat un contract de ... (vezi toată discuția)
Pactul comisoriu de grad iv - decizie iccj - ril? Cabinet avocat Ilie DUMITRU Cabinet avocat Ilie DUMITRU Am si eu o rugaminte si multumesc anticipat colegilor pt ajutor... Stiu ca exista o decizie a Curtii Supreme prin care s-a decis ca si in cazul in care ... (vezi toată discuția)