avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1029 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... sunt victima unui accident rutier
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

sunt victima unui accident rutier

Buna la toata lumea,
sunt victima unui accident rutier in urma caruia m-am ales cu o fractura la femur si dubla fractura la mandibula precum si numeroase cusaturi la nivelul fetei...as dori sa stiu ce este de facut...parerea dvs...
Accidentul se producea in urma cu o luna la o intersectie unde ar fi trebuit sa primesc prioritate de la un autoturism care facea viraj la stanga,eu venind pe drumul prioritar cu un moped....in urma impactului am ajuns la spital,la ATI cu puls 6..dupa care am suferit o serie de operatii la picior si la maxilar...Pentru ca in spitalul unde am fost internat nu erau suficiente conditii (nu eram in orasul de resedinta,greu cu mancarea...doar prin pai...sotia naveta zilnic...copil mic acasa..etc)m-am cerut acasa dupa circa 14 zile...trebuie sa mai stau in pat cam 70 zile,sa mai suport o operatie la mandibula si dupa un an sa scot tijele...
Ce trebuie sa fac?Cum trebuie sa procedez....mentionez ca cel care m-a accidentat nu a venit nici macar pentru 5 min sa ma vada sau sa intrebe cum ma simt...ce pretentii pot avea?cum sa procedez ,cui sa ma adresez?

multumesc mult pentru ajutor
Cel mai recent răspuns: Corsin , utilizator 15:16, 10 Decembrie 2008
buna ziua si eu sunt exact in aceeasi situatie numai ca nu cu mopedul ci cu masina(5 luni de ingrijiri medicale pe certificat medico-legal,fractura de femur, fractura maleola tibiala si marginala posterioara +aveam o meserie frumoasa si bn platita adica alpinist utilitar pe care nu o mai pot practica cel putin 5-6 ani +multe altele mai minore, si eu eram din alt oras si la fel greu cu mancarea cu..... toate cele) . intrebarea mea este daca banii cheltuiti se justifica in proces doar prezentand bonul ?...ptr ca la spaga medicilor nu se da bon si in multe magazine cand iti cumperi ceva nu stai tot timpul sa ceri bonul ..........ps:soferul vinovat nu a dat nici un semn pe toata perioada imobilizarii mele la pat. VA MULTUMESC
Din pacate "materialul" trebuie probat. Justificati si dvs. cu ce chitante aveti. Plus imposibilitatea practicarii meseriei. Transportul in alt oras pentru ingrijiri.
Cereti daune morale.
La producerea de accidente cu vatamare politia intocmeste n proces verbal de constatare si are obligatia sa contacteze spitalul si sa otina toate documentele din dosarul medical (dosarele daca victima e transferata la alt spital) Pe aceasta baza se ntocmeste un dosar de ancheta penala. Deasemenea la dosar trebuie sa figureze si o expertiza medico-legala ce se solicita de politie unitatii(institutului medico egal) Dupa completarea dosarului acesta se transmite procuraturii arondate. Viuctima poate lua cunostiinta de continutul dosarului dar cel mai recomandabil este sa faca apel l un avocat care pe baza dosarului de ancheta si a celorlalte elemente inainteaza actiune in justitie(civila) caci fapta daca s-a produs din vina cond auto va face oricvum obiectul unei cercetri penale (procurorul hotaraste daca o va inainta justitiei -atentie la acest aspect !! - caci vinovatul va face totul ca sa se sisculpe sau sa-si micsoreze vina (ex: daca a avut alcolemoie 1,80 va cere contraexpetiza ca sa-l scoata sub 1 !! (spaga are mare trecere aici daca stii unde sa dai)

Persnajele cheie in astfel de cazuri sunt politistul judiciar care trateaza dosarul caci el este placa turnanta cu inst medico legal si cu procurorul !!! Deci avocatul trebuie sa nu-l lase din mana pana nu incheie doarul si nu transmite dosarul procuraturii ! Apoi aceeasi joaca cu procurorii !!!

Dar tot avocatul este acela care trebuie sa stie cand declanseaza csi cu ce dvezi actiunea civila in dauyne de care depinde modul cum va fi despagbita victima.. Situatia trebuie luata foarte n serios mai ales daca victima nu este deplasabila. Procedura are multe chichite si chiar avocatii (unii) nespecializati in asemenea spete pot sa incurce borcanele. (unele mesaje la acest caz chiar confirma ceeace oresc sa semnalez)

Daca nu va interesati de dosar la politia judiciara unde se afla sunt multe sanse ca dosarul sa fie ....uitat iar apoi fapta sa devina prescriptibila !!!!!
Puteti proba cu martori cheltuielile facute pt care nu aveti chitante sau documente scrise.Puteti solicita si daune morale reprezentand suferinta prin care ati trecut.
multumesc mult ptr raspuns dar vreau sa stiu daca am vreo sansa sa recuperez o parte din suma cheltuita ptr ca au trecut 10 luni si din cate vad slabe sanse. va multumesc din nou

Alte discuții în legătură

Despagubiri pentru vatamare corporala intr-un accident de circulatie! aurelvultur aurelvultur In data de 22-06-2013 am avut un accident rutier grav cu distrugerea masinii de serviciu, fiind in timpul serviciului si vatamarea corporala(fractura ... (vezi toată discuția)
Accident rutier din culpa Andrei86X Andrei86X Buna seara. As dori sa ma ajutati cu un sfat la cele de mai jos. In data de 15/05 la orele 17.00 am produs un accident din culpa (nu am pastrat distanta ... (vezi toată discuția)
Buna ziua am o intrebare daca se poate am avut un accident zilele ... Eugen27 Eugen27 Buna ziua am o intrebare daca se poate am avut un accident zilele trecute cu pieton pe trecerea de pietoni,doamna a avut o fractura la coasta si lovitura la ... (vezi toată discuția)