avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... sunt victima unui accident rutier
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

sunt victima unui accident rutier

Buna la toata lumea,
sunt victima unui accident rutier in urma caruia m-am ales cu o fractura la femur si dubla fractura la mandibula precum si numeroase cusaturi la nivelul fetei...as dori sa stiu ce este de facut...parerea dvs...
Accidentul se producea in urma cu o luna la o intersectie unde ar fi trebuit sa primesc prioritate de la un autoturism care facea viraj la stanga,eu venind pe drumul prioritar cu un moped....in urma impactului am ajuns la spital,la ATI cu puls 6..dupa care am suferit o serie de operatii la picior si la maxilar...Pentru ca in spitalul unde am fost internat nu erau suficiente conditii (nu eram in orasul de resedinta,greu cu mancarea...doar prin pai...sotia naveta zilnic...copil mic acasa..etc)m-am cerut acasa dupa circa 14 zile...trebuie sa mai stau in pat cam 70 zile,sa mai suport o operatie la mandibula si dupa un an sa scot tijele...
Ce trebuie sa fac?Cum trebuie sa procedez....mentionez ca cel care m-a accidentat nu a venit nici macar pentru 5 min sa ma vada sau sa intrebe cum ma simt...ce pretentii pot avea?cum sa procedez ,cui sa ma adresez?

multumesc mult pentru ajutor
Cel mai recent răspuns: Corsin , utilizator 15:16, 10 Decembrie 2008
Buna ziua

Daune materiale +morale se cer la societatea de asigurari unde vehicolul vinovat are RCA-ul . Neaparat sa cititi ORDINUL 8/2008 pv Legea asigurarilor; puteti foarte usor sa cautati pe GOOGLE sau :
[ link extern ]

iulia

DA ! ai toate sansele din lume sa ceri daune materiale ( ce cuprind toate cheltuielile materiale ) dar si daune morale ( fara caracter patrimonial ) pentru suferintele indurate .
Trebuie sa te constitui parte civila in procesul penal , daca exista, daca nu atunci va trebui sa dai in judecata societatea de asigurari , intr-un proces civil!
Neaparat trebuie sa citesti ordinul 8/2008 privind RCA ( a se accesa :[ link extern ] ...
Sa -ti iei un avocat bun si o sa reusesti
Cunosc persoana in aceeasi situatie si a cerut ca parte civila 150 000 euro vatamari corporale si daune morale , in conditiile in care suma maxima pe 2008 este 750 000 euro iar pt 2009 1,5 milioane euro
Ultima modificare: Duminică, 16 Noiembrie 2008
Gabriela Mihai, Avocat
iulie a scris:

Buna ziua

Neaparat sa cititi ORDINUL 8/2008 pv Legea asigurarilor; puteti foarte usor sa cautati pe GOOGLE sau :
[ link extern ]

Daca accidentul de circulatie s-a produs inaintea datei de 16 iunie 2008 Ordinul nr. 8/2008 nu exista. Era in vigoare Ordinul nr. 11/2007 al CSA.
Numai bine va doresc.
ing. Ioan Ciobanu
Iar daca accidentul s-a produs inainte de data de 01.01.2008 , Ordinul 11/2007 nu exista; era in vigoare Ordinul 113.113/2006!
Continutul legislatiei nu s-a schimbat . Sunt actualizate sumele -limita ce se pot cere in caz de accidente

O seara placuta

Iulia Becheriu

Buna seara

Aveti nevoie de un avocat care sa se ocupe de caz
DA, aveti sanse sa primiti despagubiri DAR trebuie mai intai sa LE CERETI !
Prin urmare, trebuie sa deschideti proces civil sau sa va constituiti parte civila la procesul penal ( daca a fost caz penal)
NEAPARAT aveti nevoie de un avocat bun

mult succes

:offtopic: Nu este prima oara cand va editez mesajele. Cititi Regulamentul!
Ultima modificare: Joi, 20 Noiembrie 2008
Gabriela Mihai, Avocat
iulie a scris:

Iar daca accidentul s-a produs inainte de data de 01.01.2008 , Ordinul 11/2007 nu exista; era in vigoare Ordinul 113.113/2006!
Continutul legislatiei nu s-a schimbat . Sunt actualizate sumele -limita ce se pot cere in caz de accidente

O seara placuta

Iulia Becheriu

Nu stiu la care accident va referiti intrucat in acest topic se discuta de doua accidente. unul este postat de "florinash1972" care se pare ca a avut lovc in luna februarie 2008. Celalalt este postat de "cheloo_no_1" care se pare ca a avut loc in ianuarie 2008.
Ordinul 11/2007 a fost publicat in Monitorul Oficial la data de 9 octombrie 2007, iar Ordinul 8/2008 (care-l abroga Ordinul 11/2007) a fost publicat in Monitorul Oficial in 3 iulie 2008.
Prin urmare, in lunile ianuarie si februarie 2008 era in vigoare Ordinul 11/2007 al CSA.

Numai bine va doresc:coffee:

ing. Ioan Ciobanu
buna seara.si fiica mea a fost victima unui accident rurier.a fost pe trecerea de pietoni,astept certificatul de 2 luni.a avut o entorsa la picior,a stat 14 zile cu el in ghips.in afara unei carje in valoare de 1 milion si 2 transporturi cu taxiul alte cheltuieli nu am avut.daca il dau in judecata pe individ ce suma as putea sa cer?accidentul s-a produs pe 26 martie 2008 si dupa 6 luni m-a sunat si pe mine politistul care se ocupa de caz.astept certificatul medico-legal ca sa-l pot da in judecata pe respectivul domn,dar ma intreb daca pot obtine ceva bani,avand in vedere ca nu am avut mari cheltuieli in afara de traumele mai mult psihice.va multumesc
Ultima modificare: Luni, 1 Decembrie 2008
ana_lucia, utilizator

Alte discuții în legătură

Despagubiri pentru vatamare corporala intr-un accident de circulatie! aurelvultur aurelvultur In data de 22-06-2013 am avut un accident rutier grav cu distrugerea masinii de serviciu, fiind in timpul serviciului si vatamarea corporala(fractura ... (vezi toată discuția)
Accident rutier din culpa Andrei86X Andrei86X Buna seara. As dori sa ma ajutati cu un sfat la cele de mai jos. In data de 15/05 la orele 17.00 am produs un accident din culpa (nu am pastrat distanta ... (vezi toată discuția)
Buna ziua am o intrebare daca se poate am avut un accident zilele ... Eugen27 Eugen27 Buna ziua am o intrebare daca se poate am avut un accident zilele trecute cu pieton pe trecerea de pietoni,doamna a avut o fractura la coasta si lovitura la ... (vezi toată discuția)