angajatul ia amenda pentru parcare 15 mil
PV se completeaza pe numele firmei (contravenient)
directorul il pune pe angajat sa face plangere. acesta face si logic, respinge plangerea ca fiind introdusa de o pers fara calitate procesual activa.intre timp angajatul isi da demisia.
mai are angajatorul vreo cale impotriva angajatului acum?
la primul (si ultimul) termen, judele il intreaba daca intelege sa-si precizeze plangerea in sensul ca societatea sa-si insuseasca plangerea lui. cum acesta nu mai lucra acolo nu stia daca societatea va vrea acest lucru
instanta spune: am 2 solutii dintre care una mai putin favorabila dvs...dar dvs oricum nu veti plati acesti bani din buzunar(ca nu apareti in PV) : sa resping ca nefondat sau sa ridic exceptia lipsei calitatii
procesual active.
a ridicat din oficiu si solutia ati vazut-o
de ce ar fi una mai putin favorabila....?
cu ce il ajuta ca a respins ca fiind introdusa de o persoana fara calitate proc activa si nu ca nefondat?
Culpa e a angajatului, ca doar nu societatea a parcat masina nelegal .... in acest caz, opereaza raspunderea patrimoniala prevazuta de Codul muncii , in art.274 .
culpa o fi a angajatului dar societatea trebuia sa faca plangere!
el a parcat acolo, parcarea nu era numerotata...deci era in eroare de fapt
daca ar fi fost el trecut in PV castiga sigur!
de ce a zis instanta ca daca respinge ca nefondat e nefavorabil si ca daca respinge ca fiind introdusa de catre o pers fara calitate procesual activa e favorabil.........in cond in care i-am si spus ca nu mai lucreaza acolo???
in conditile in care soc avea jurist care n-a facut nimic......., in cond in care angajatul are fisa de lichidare, mai are soc cale impotriva lui?
Si cine a primit procesul verbal? Angajatul?
Ma gandesc ca SC ar putea motiva o cerere de repunere in termen... sau chiar sa considere ca nu i-a fost niciodata comunicat PV despre existenta caruia a aflat dupa respingerea contestatiei angajatului ca urmare a admiterii exceptiei si care i-a informat asupra acestui aspect... (altminteri oricare din situatiile de mai sus ar fi totuna daca ne raportam la termenul de contestatie).
daca o respingea ca nefondata judeca fondul acceptand calitatea procesuala a partilor. Deoarece a respins-o ca fiind introdusa de o persoana fara calitate e primo legala si secundo este favorabila societatii deoarece prescriptia dreptului de a contesta executarea curge impotriva tuturor fiind intrerupta cat timp cererea se judeca indiferent de contestator sau de solutie. Cererea de repunere in termen chiar ca ar putea fi motivata si ar avea sanse...... .
Din mesajul lui miruna.c nu rezulta ca ar fi un pv pentru o parcare neregulamentara.Nu stiu de unde a dedus elis ca ar fi vorba de asa ceva.
O soc com poate primi sanctiuni pentru incalcarea unor dispozitii legale pt varii activitati care le desfasoara.
Proces omniasig
MAXIMMUSS
am obtinut la fond castig de cauza , prin care OMNIASIG BUCURESTI, a fost obligata sa-mi plateasca suma de 15.000 lei diferenta prima de asigurare neachitata, ... (vezi toată discuția)