avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... legea 18 comisia de punere in posesie rog urgent ajutor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

legea 18 comisia de punere in posesie rog urgent ajutor

buna , comisia de punere in posesie pe legea 18 nu trebuie sa verifice si extrasele cf , cand te pun in posesie ?
am un teren si au venit sa ma puna in posesie dar mi au dat mai putin cu 5 000 m spunand ca atat a cerut parinti , si ca ei nu au nicii o treaba cu extrasele cf
Cel mai recent răspuns: Cristian Fara , Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI 19:05, 15 Decembrie 2010
In principiu, cetateanul a facut cerere in baza legii 18/1991, specificand acolo si ce suprafata revendica. Comisia trebuia sa verifice actele care stau la baza cererii (de obicei registrele agricole 1959-1963 si cererile de intrare in CAP sau extrasele de CF in zona Transilvaniei)...
In extrasele de cf din anii 1960 figurau 5000 mp in plus?
deci terenu' nu e al dvs ci al parintilor... dvs sunteti mostenitorul...

daca sunt la faza de punere in posesie ar trebui sa accepte o rediscutare a dosarului ... adresati-va in scris comisiei!

1.dar eu am inteles ca AVETI un tern (parcela) sa presupunem de 15000mp si au venit cu un pv de punere in posesie de 10000mp, chiar mai mult #-o v-au masurat 10000 si v-au spus ca 5000 nu sunt ai parintilor ?!?!?! (poate vor sa puna pe altcineva in posesie !?!?!?!?!) - daca nu semnati acel Proces verbal ne fiind deacord evident cu situatia va puteti adresa justitiei

2. sau... aveti un teren 15000mp cu vecini si limite bine stabilite (!!!) si v-au chemat la Primarie sa semnati Pv-ul pe care e mai putin cu 5000mp?

in varianta a doua dupa obtinerea titlului de proprietate cu ocazia intabularii acestuia puteti rectifica suprafata DAR!!!! retineti tern cu vecini si limite bine stabilite - acesti vecini trebuie sa semneze ca recunosc limitele dvs ( si daca intre aceste limite autorizatul cadastru gaseste o suprafata de 2 Ha va inscrie in CF cu acesata suprafata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlul de propietar dupa legea 18 1991 cum este legal sa mi se eliberze un titlul de propietar cum am fost pus in posesie in anul 1991 in urma unei adeverinte prin care reiese ca am fost pusa in ... (vezi toată discuția)
Reconstituire drept proprietate cristina/BZ cristina/BZ -in 1954 parintii mei au cumparat 5000mp teren in vatra satului,RESPECTIV INTRAVILAN - in 1959 parintii mei,in prezent decedati, figurau cu suprafata( ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate dumifilote dumifilote In urma respingerii documentatiei cadastrale pentru o parcela, pe motiv ca indicativul cadastral din TP nu coincide cu cel din evidentele OCPI, am depus in ... (vezi toată discuția)