buna , comisia de punere in posesie pe legea 18 nu trebuie sa verifice si extrasele cf , cand te pun in posesie ?
am un teren si au venit sa ma puna in posesie dar mi au dat mai putin cu 5 000 m spunand ca atat a cerut parinti , si ca ei nu au nicii o treaba cu extrasele cf
In principiu, cetateanul a facut cerere in baza legii 18/1991, specificand acolo si ce suprafata revendica. Comisia trebuia sa verifice actele care stau la baza cererii (de obicei registrele agricole 1959-1963 si cererile de intrare in CAP sau extrasele de CF in zona Transilvaniei)...
In extrasele de cf din anii 1960 figurau 5000 mp in plus?
deci terenu' nu e al dvs ci al parintilor... dvs sunteti mostenitorul...
daca sunt la faza de punere in posesie ar trebui sa accepte o rediscutare a dosarului ... adresati-va in scris comisiei!
1.dar eu am inteles ca AVETI un tern (parcela) sa presupunem de 15000mp si au venit cu un pv de punere in posesie de 10000mp, chiar mai mult #-o v-au masurat 10000 si v-au spus ca 5000 nu sunt ai parintilor ?!?!?! (poate vor sa puna pe altcineva in posesie !?!?!?!?!) - daca nu semnati acel Proces verbal ne fiind deacord evident cu situatia va puteti adresa justitiei
2. sau... aveti un teren 15000mp cu vecini si limite bine stabilite (!!!) si v-au chemat la Primarie sa semnati Pv-ul pe care e mai putin cu 5000mp?
in varianta a doua dupa obtinerea titlului de proprietate cu ocazia intabularii acestuia puteti rectifica suprafata DAR!!!! retineti tern cu vecini si limite bine stabilite - acesti vecini trebuie sa semneze ca recunosc limitele dvs ( si daca intre aceste limite autorizatul cadastru gaseste o suprafata de 2 Ha va inscrie in CF cu acesata suprafata.