avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 372 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie intretinere

Buna seara
Hotararea prin care s-a admis cererea de diminuare a valorii pensiei alimentare este executorie de drept sau tb investita cu formula executorie? Mai exact, de cand se trece la plata noii valori- de la pronuntarea hotararii sau de la ramanerea acesteia irevocabila?
mersi anticipat!
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 19:40, 14 Decembrie 2010
Din momentul in care hotararea ramane irevocabila.
de la pronuntarea hotararii.
Hotararile privind pensia de intretinere sunt executorii (definitive) de la data pronuntarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Notificare plata pensie alimentara adi_2010 adi_2010 S-a pronuntat hotararea in procesul de fond si s-a stabilit plata unei pensii alimentare incepand cu luna mai 2010. Nu am primit inca hotararea acasa (am ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara ivanov teodora ivanov teodora Buna ziua, as dori daca se poate sa imi spuna cineva: dupa depunerea actelor de divort cu cerere de plata a pensiei alimentare catre un copil adult care este ... (vezi toată discuția)
Formula executorie freeanifer freeanifer Buna ziua, Am obtinut o hotarire judecatoreasca de sistare pensie de intretinere. Instanta a admis aceasta cerere. A trecut termenul de recurs si a primit ... (vezi toată discuția)