elga50 a scris:
Lista de plata nu mai contine numele proprietarului, identitatea acestuia fiind protejata prin lege.
Si eu va pun aceasi intrebare - de unde ati scos aceasta afirmatie? :O.
Recunosc ca pana acum eu nu am mai auzit de asa ceva, dar poate ca am ramas in urma. Motiv pentru care va rog mult sa-mi indicati temeiul legal.
Cat despre raportul obligational intre asociatie si proprietar - este cel mai elementar lucru. Daca citici cu atentie legea asociatiilor de priprietari si normele de aplicare a legii, veti constata ca toate obligatiile si (drepturile) se desfasoara intre asociatie si proprietar, nicidecum intre asiciatie si chirias.
Dar sa nu credeti ca discut aiurea va indic cateva exemple;
Art.46 di Lg."Toti proprietarii au obligatia sa plateasca lunar, conform listei de plata a cheltuielilor asociatiei de proprietari..." Art. 48 din Lg" Stabilirea si repartizarea cheltuielilor ce revin fiecarei proprietar..." Art. 49, Art.50 "Asociatia are dreptul de a actiona in justitie pe orice proprietar..."
Si daca tot a venit vorba de chiriasi, acestia au raporturi juridice stric cu proprietarii de la care inchiriaza apartamentul sau spatiul.(Daca va intereseaza va indic si acst articol).
Si de ce va limitati doar la apartamente,pt. ca asociatia poate fi constituita si din spatii, si daca un spatiu este impartit intre doi chiriasi sa presupunem doua firme (asa cum a descris si nivea) pe numele careia scrieti chitanta daca vin amandoi cu banii? Sau dati chitante in fiecare luna in mod alternativ ?
Sesizati ca nu este logica teoria D.-tra?
Simplu si corect este sa se scrie chitanta pe numele proprietarului indiferent de destinatia spatiului si indiferent cati chiriasi sunt si ce fel de chiriasi folosesc imobilul (persoane fizice, banci, societati, sau institutii)