avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1006 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... re-emitere decizie cim
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

re-emitere decizie cim

Buna seara,

Multumesc pentru raspunsurile date si va rog sa ma mai lamuriti cu o situatie

- s-a primit pe data de 30.11.2010 decizie privind incetarea contractului idividual de munca
- in el este stipulat ca incepand cu 15.12.2010 inceteaza CIM conf. art. 65 al. 1 si 2, pecum si art 73 din Lg.53/2003
- pe data de 15.12.2010 salariatul este chemat si i s-a spus sa semneze alta decizie de incetare deoarece prima a fost anulata, adica trebuia sa mai stea la munca inca 5 zile
- salariatul a refuzat sa o semneze , deoarece avea una , iar aceea nu fusese anulata sau cel putin lui nu i s-a adus la cunostinta
Intrebarea mea este ce e de facut, in prima dupa mine s-au strecurat unele erori, cel putin de procedura si cred ca s-a incercat rezolvarea acestora pentru a iesi ei bine. Este obligat sa semneze alta, trebuia conform legii sa primeasca anterior deciziei un preaviz, iar ulterior decizia? Daca am inteles eu bine legea trebuia emisa o decizie de anulare a primei, apoi emisa alta decizie de incetare a CIM, iar termenul decurge de la aceasta data.

Va rog sa ma ajutati urgent cu un raspuns, maine ce trebuie sa faca sa mai mearga la munca sau nu?
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 20:49, 15 Decembrie 2010
Din datele prezentate rezulta ca angajtorul nu a respectat durata preavizului de 20 zile lucratoare astfel ca a a lezat in drepturi salariatul. Nerespectarea prevederilor legale cu privire la concediere conduce la anularea deciziei. Angajatorul doreste in primul rand sa respecte legislatia.
Sfatul meu este sa mergeti la locul de munca.
Trebuie sa cunoasteti si faptul ca aveati dreptul la un program redus de 4 ore fara a avea salariul redus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie icetare cim ana.mardare ana.mardare Bua seara, Va expun o situatie si va rog ajutati-ma cu u raspus La o istitutie publica s-a dat unui agajat ni data de 30.11.2010 decizie de incetarea ... (vezi toată discuția)
Cerere reluare activitate dupa ccc lorelay_k lorelay_k Buna ziua! O angajata se intoarce din concediul de crestere copil cu data de 15.12.2010 dar inca nu a facut cererea de reluare a activitatii. Ideea e ca ... (vezi toată discuția)
Preaviz concediere irinarauta irinarauta Buna ziua tuturor, Va rog sa ma ajutati sa procedez corect in urmatoarea situatie. In firma desfiintez niste posturi datorita dificultatilor econonice. Fac ... (vezi toată discuția)