avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 851 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Sanctiuni neinregistrare PFA ca platitor de TVA
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Sanctiuni neinregistrare PFA ca platitor de TVA

Salut,

Am un PFA pe norma de venit, neplatitor de TVA, servicii software.

- am avut incasari din Romania pana in octombrie
- incepand din octombrie, am avut incasari doar din SUA
- am depasit plafonul de 35.000EUR in iunie, deci ar fi trebuit sa declar pana in 10 iulie si sa fiu platitor de TVA incepand din 1 august

In cazul in care ma inregistrez acum ca platitor de TVA inteleg ca in urma unui control mi se v-a cere plata retroactiva a valorii TVA pe care ar fi trebuit sa o incasez.

Intrebari:

- suma TVA care mi se poate cere este = 0.24 * suma facturilor emise pentru clienti din Romania incepand cu 1 august ?
- nu pot sa intre in discutie facturile emise pentru clienti in SUA, deoarece pe acestea oricum nu ar fi trebuit sa incasez TVA. Corect?
- exista alte sanctiuni aplicabile pe langa plata retroactiva a TVA? Presupunand ca nu mai facturez in Romania sau UE deloc, daca ma declar platitor de TVA peste un an voi avea mai mult de platit decat daca ma declar acum?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: jester , utilizator 18:09, 20 Decembrie 2010
@christi
Asta inseamna ca orice PFA, II, care factureaza in UE trebuie sa se inregistreze in Registrul Operatorilor Intracomunitari?! Daca da, care e procedura de inregistrare?


Procedura de inscriere in ROI aici: [ link extern ]
L.C.
Multumesc de raspunsuri! Am citit intre timp si legea, se pare ca PFA-urile si II-urile trebuie sa se inregistreze in ROI doar daca factureaza unei entitati platitoare de TVA. In cazul in care se factureaza unor ONG-uri din UE, neplatitoare de TVA, inscrierea in ROI nu este obligatorie...
jester a scris:

de obicei inspectia fiscala se intinde pe ultimii trei ani si trebuie sa aveti registrul jurnal de incasari si plati completat, fie din calculator si printat, fie completat de mana. important este sa fie complet si corect.
sunt unii inspectori care cer si jurnale de vanzari si cumparari PFA-urilor cu norma de venit....

Salutari!
Jester, este vorba de PFA la norma de venit.Este obligatoriu registru de incasari si plati???Eu cred ca nu, trebuie doar registrul de vanzari si registrul de cumparari.
Daca trebuie si registru de incasari si plati, ne poti ajuta si cu baza legala??
Ultima modificare: Luni, 20 Decembrie 2010
Bravos, utilizator
am recitit si acum mi-am dat seama de eroare. pentru norma de venit nu sunt obligatorii decat jurnalele de vanzari si cumparari.

scuze!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa neplatitor de tva factureaza in ue servicii legate de bunuri din romania Mi-ha-il Mi-ha-il Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta: Un PFA neplatitor de TVA (nu a depasit plafonul) presteaza servicii legate de bunuri imobile din ... (vezi toată discuția)
Jurnal de vanzari pentru pfa la norma alexmac alexmac Buna ziua, In cazul unui PFA la norma, neplatitor de TVA, care presteaza servicii informatice catre o firma din UE si care nu emite facturi (firma nu are ... (vezi toată discuția)
Achizitii intracomunitare cu sau fara tva iflorin11 iflorin11 Buna ziua, Am o firma neplatitoare de TVA, neinregistrata in ROI. Doresc sa achizitionez servicii IT (dezvoltare site-uri web) de la o firma din Grecia ... (vezi toată discuția)