avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Ce se poate intampla?
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Ce se poate intampla?

Am sa incerc sa va explic pe scurt situatia in care se afla un bun prieten.
Acest om are o firma de consultanta in management, este singur in firma, neasociat, nu are angajati. Acum 3 ani a luat imprumut de la banca, pe firma, o suma de bani cu care si-a cumparat un teren. Preturile scazand foarte mult, in prezent acel teren valoreaza la jumatate fata de pretul la care a fost cumparat. Daca in perioada cand a fost contractat imprumutul acest prieten al meu castiga in jur de 3500 de euro, acum afacerea a mers in cap, si efectiv nu mai factureaza nimic de cateva luni, nu are venituri deloc, si-i va fi aproape imposibil sa mai platesca rata la teren, in scurt timp nu va mai avea cu ce, alt job nu si-a gasit, e efectiv disperat. Ce poate face? Poate sa declare faliment? Banca nu-si va recupera banii daca ii va vinde terenul. El se teme ca va fi inchis pentru incapacitatea de a-si plati datoriile si are serioase ganduri negre care ma ingrijoreaza.
Dati-mi va rog un sfat ce solutie ar exista .
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 06:39, 16 Decembrie 2010
Din cate stiu eu daca este un credit ipotecar banca ii poate lua ceea ce a ipotecat. In ceea ce priveste atragerea raspunderii ca persoana fizica,aceasta se poate face numai in cazul in care se dovedeste ca a dus firma la faliment in mod voit.
Poate discuta cu cei de la banca,cerand o reesalonare a datoriei.
Ce poate face? Poate sa declare faliment?

Nu poate ci trebuie ! de ceara deschiderea procedurii de insolventa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garantul ipotecar al unei firme in faliment (lichidare) poate fi executat de creditorul banca ? danilus danilus Buna ziua. Firma unui prieten a cumparat prin credit ipotecar un imobil. Banca a cerut o garantie ipotecara suplimentara. Am acceptat sa garantez suplimentar ... (vezi toată discuția)
Iesire dintr-un srl cu restante la buget Emiliap Emiliap Fratele meu este asociat cu o persoana fizica X intr-un SRL si este singurul administrator. Inca de la infiintare el nu a participat la conducerea firmei si ... (vezi toată discuția)
Bani imprumut cu garantie imobiliara turelu turelu In ultimul timp am cam ramas in pana de bani si nu am platit niste rate la banca. Acum am gasit sa imprumut 1000 eur pentru o perioada de 4 luni, dar mi se ... (vezi toată discuția)