Am sa incerc sa va explic pe scurt situatia in care se afla un bun prieten.
Acest om are o firma de consultanta in management, este singur in firma, neasociat, nu are angajati. Acum 3 ani a luat imprumut de la banca, pe firma, o suma de bani cu care si-a cumparat un teren. Preturile scazand foarte mult, in prezent acel teren valoreaza la jumatate fata de pretul la care a fost cumparat. Daca in perioada cand a fost contractat imprumutul acest prieten al meu castiga in jur de 3500 de euro, acum afacerea a mers in cap, si efectiv nu mai factureaza nimic de cateva luni, nu are venituri deloc, si-i va fi aproape imposibil sa mai platesca rata la teren, in scurt timp nu va mai avea cu ce, alt job nu si-a gasit, e efectiv disperat. Ce poate face? Poate sa declare faliment? Banca nu-si va recupera banii daca ii va vinde terenul. El se teme ca va fi inchis pentru incapacitatea de a-si plati datoriile si are serioase ganduri negre care ma ingrijoreaza.
Dati-mi va rog un sfat ce solutie ar exista .
Va multumesc anticipat!
Din cate stiu eu daca este un credit ipotecar banca ii poate lua ceea ce a ipotecat. In ceea ce priveste atragerea raspunderii ca persoana fizica,aceasta se poate face numai in cazul in care se dovedeste ca a dus firma la faliment in mod voit.