avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj dupa cursuri de calificare
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj dupa cursuri de calificare

Situatie:
Vechime pe cartea de munca ~ 2 luni.
Cursuri de calificare 6 luni, mecanic auto, terminate cam de 2-3 luni.

Intrebare:
Ma pot inscrie la AJOFM pentru a lua ajutorul de somaj, sau raman somer neindemnizabil?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:52, 16 Decembrie 2010
1. Cursurile de calificare nu sunt perioade cotizate la somaj.
2. Pentru a beneficia de indemnizatie de somaj trebuie ca in ultimele 24 de luni inainte de depunerea actelor la AJOFM sa aveti 12 luni cotizate la somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cursuri de formare profesionala in timpul somajului; angajare elicrist elicrist Buna seara.un sfat va rog.. sunt in somaj incepand cu 27.01.2011,am lucrat ca mecanic auto (stiu meserie dar nu am calificare) am somaj 6 luni si vreau sa ... (vezi toată discuția)
Cum pot beneficia de somaj? Adrian Nemteanu Adrian Nemteanu Buna seara, nu am carte de munca, si nu am beneficiat de nici un banut de la statul roman (mi se pare corect) Nu am calificare,dar vreau sa ma inscriu la ... (vezi toată discuția)
Contract perioada determinata camieudaria camieudaria intrebarea mea este urmatoarea ca si angajator , daca am un angajat cu contr pe per det , daca nu mai vreau sa-i prelungesc contr de munca sunt obligat sa-i ... (vezi toată discuția)