avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de munca

Am lucrat 3 luni cu contract pe durata determinata, pana la 31 octombrie, dupa care mi s-a comunicat verbal ca mi s-a prelungit contractul cu 6 luni de la 1 noiembrie. Nici pana astazi 16 decembrie nu am semnat noul contract, nu mi l-au prezentat. In aceasta situatie ii pot parasi fara preaviz?
Cel mai recent răspuns: Jurist TM , utilizator 08:20, 16 Decembrie 2010
Sesizati ITM-ul in legatura cu acest aspect ... daca nu vi s-a prelungit durata c.i.m. nu aveti cum sa va dati demisia , intrucat nu aveti d.p.d.v. legal calitatea de salariat.
Nu, deiarece aveti aceleasi drepturi si obligatii ca un salariat cu contract pe durata nedeterminata, respectiv sa va dati demisia dupa implinirea unui termen de preaviz, cu execptia cazului cind nu vi s-au platit salariile sau nu se respecta conditiile de munca de catre angajator
daca nu vi ati semnat actul aditional de prelungire, inseamna ca dvs prestati munca la negru, deci nu este necesar nici un preaviz
Cereti angajatorului sa va puna la dispozitie noul act aditional de prelungire. Daca nu v-a fost dat spre semnare inseamna ca, ori a semnat altcineva in locul dumneavoastra:stunned:, lucru care ar fi f. grav, ori nu v-a fost inregistrat noul act aditional, adica, in prezent lucrati "la negru".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract perioada determinata/demisie/concediu fara plata antrax antrax sunt angajata la o firma pe perioada determinata de 6 luni.contractul mi-a expirat acum o zi dar am fost de acord cu prelungirea lui.problema este ca intre ... (vezi toată discuția)
Incetarea contractului de munca cu preaviz Voicu_Andreea Voicu_Andreea In anul 2010 m-am angajat la o firma cu contract de munca pe perioada nedeterminata cu 4 ore/zi. Conform contractului de munca semnat in 2010 perioada de ... (vezi toată discuția)
Act aditional al contractului individual de munca stefancbh stefancbh Buna Lucrez de 1 an si 5 luni in aceeasi firma. Am inceput cu un contract determinat pe 3 luni dupa care mi-a fost prelungit pe o perioada de 6 luni, iar mai ... (vezi toată discuția)