avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1139 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj

BUNA,
In acest am am divortat de sotia mea si ca bun comun ne-a mai ramas un apartament restul fiind impartite(adica a luat tot din casa) si nu vrea sub nici o forma sa vindem acel imobil la pretul pietei care desigur in zilele noastre a scazut sau sa o despagubesc eu sau invers .Ce as putea face sa scap si de aceasta problema?Cand am cumparat acel imobil parintii mei au ne-au dat ca si ajutor o suma maricica de bani si teoretit ar trebui dati inapoi daca se vinde imobilul sau sub alta forma.Este vro posibilitate ca parintii mei sa recupereze acei bani daca ea nu mai recunoaste sau va trebui sa-i dau eu pe tot?Datoriile nu se impart in jumate sau numai proprietatile?Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 11:23, 16 Decembrie 2010
va trebui sa o chemati in judecata pt partaj, puteti solicita o cota mai mare din apa, daca puteti dovedi ca au contribuit cu o suma, parintii dvs.
veti plati taxa de timbru in valoare de 3% din valoarea estimata a ap
Bineinteles ca exista o solutie, partajul judiciar - in instanta.
Unul dintre dvs. solicita atribuirea imobilului si ii plateste celuilalt o sulta ( contravaloarea partii lui) sau nici unul nu solicita atribuirea si imobilul se scoate la licitatie si se impart banii.
Daca dvs. considerati ca ati avut o contributie mai mare, puteti solicita o cota mai mare, daca puteti demonstra cu dovezi ( inscrisuri, martori etc.).
Succes!

P.S. in masa partajabila intra si bunurile ( mobile/imobile) si datoriile.
Si cum as putea sa dovedesc?Parintii mei au luat si un mic credit pe langa ce au mai avut ei dar va dati seama ca parintii mei nu au facut cu noi un contract de imprumut,treburile la vremea respectiva intre noi era ok.
Chemati parintii ca martori si aduceti contractul de credit ca proba.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort Mihai25 Mihai25 Buna ziua, sunt in divort si am apartamentul ipotecat , ipoteca semnata si de sotia mea , am facut creditul de comun acord,acum cativa ani. Daca se ajunge la ... (vezi toată discuția)
Partaj imobil care a fost cumpărat cu bani din vânzarea unui bun propriu. am șanse să câștig actualul imobil? raz 74 raz 74 Buna ziua,am o intrebare la care in linii mari am un raspuns \"pe surse\" si anume:Casatorie durata 18 ani.Inainte de casatorie eu am achizitionat un imobil ... (vezi toată discuția)
Divort cu partaj imobil ipotecat malmo malmo buna ziua.doresc si eu sa ma lamureasca cineva asupra unui aspect pentru ca sunt disperata.sunt proaspat divortata...am primit hotararea de divort recent.am 2 ... (vezi toată discuția)