avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... actiune divort- respinsa
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

actiune divort- respinsa

buna ziua,
ce se intampla cand la al doilea termen judecatoarea respinge actiunea considerand ca nu sunt suficiente motive pt divort ( este recunoscuta pt astfel de "idei") .. precizez ca s-a facut ancheta, s-au audiat martori...

care este urmatorul pas?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 16:08, 20 Martie 2008
Aveti dreptul sa exercitati calea de atac a apelului impotriva sentintei pronuntate de judecatorie. Termenul de apel este de 30 de zile de la comunicarea hotararii.
Multumesc pt raspuns!
sa inteleg ca trebuie sa astept comunicarea sentintei acasa?
ce se intampla la apel...se rejudeca actiunea...sau se admite doar cererea?
Ultima modificare: Luni, 17 Martie 2008
mihaela22, utilizator
Exact, trebuie sa asteptati comunicarea sentintei data de judecatorie. Ziua când a început, nici ziua când se sfarseste termenul de exercitarea a apelului nu intra in calcul.
Instanţa de apel va verifica, în limitele cererii de apel, stabilirea situaţiei de fapt şi aplicarea legii de către prima instanţă. Astfel, ea poate păstra ori schimba, în tot sau în parte, hotărârea atacată.

Cererea de apel se judeca, nu se admite pur si simplu.
Aveti dreptul la apel sau sa mai asteptati o vreme si sa redeschideti divortul dar cu ,, motive temeinice" intrucat legea asa cere.E adevarat ca in ziua de astazi se divorteaza relativ usor dar totusi trebuie sa existe motive... temeinice, mai ales atunci cand exista si un copil minor.

Trebuie sa aveti motive ceva mai ,, agresive" si care sa duca la concluzia ca este necesara desfacerea casatoriei.Daca sotii locuiesc impreuna si nu rezulta ca nu se inteleg este posibil ca si instanta de apel sa respinga apelul dvs.
Sa audiati alti martori in apel in cazul in care veti uza de aceasta cale de atac si sa nu vorbeasca de bine pe sot pt ca daca este baiat de treaba se poate ajunge la concluzia ca nu este vinovat de destramarea casatoriei.
Presupun ca el nu vrea sa divorteze si daca nu aduceti probe clare e posibil sa aveti din nou surprize...

Nu pot sa nu ma intreb daca a existat un avocat in cauza care sa acorde asistenta juridica.

avocat Claudiu Lascoschi
si eu cred ca nu a existat un avo.
propun sa se inceapa o noua actiune care sa fie bine motivata, la sfatul unui avocat. trebuie sa demonstrati ca relatiile dintre soti sunt grav si iremediabil deteriorate iar continuarea casatoriei este imposibila.

MIHAELA 22 ti-am scris mesaj privat! curaj, divortul este "floare la ureche"...daca ai un avocat




www.avocatura.cabanova.ro

Alte discuții în legătură

Respingerea actiunii de divort calinpuiu calinpuiu Buna ziua, In ce conditii se poate ajunge la respingerea actiunii de divort pentru soti care au trait impreuna 12 ani pana la momentul introducerii actiunii ... (vezi toată discuția)
Divort in lipsa paratului VIOLETTUTZA VIOLETTUTZA vreau sa divortez de sotul meu,insa el nu vrea.se poate? (vezi toată discuția)
Divort cu acordul partilor arielle81 arielle81 Daca se poate as dori un formular de cerere de divort cu acordul partilor. Suntem casatoriti din anul 2004 si nu mai locuim impreuna din aprilie ... (vezi toată discuția)