avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Societate Comerciala (spatiu inchiriat - probleme).
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Societate Comerciala (spatiu inchiriat - probleme).

Am si eu o intrebare.In urma cu cateva luni am luat cu chirie un spatiu,contract facut pe 2 ani, dar care are o clauza, care prevede ca in cazul in care vreau sa renunt inainte de finalizarea celor 2 ani sa platesc 50% din valoare chiriei pe fiecare luna ramasa pana la implinirea celor 2 ani. Exista vreo lege care ma poate obliga sa respect aceasta clauza atata timp cat eu nu reusesc financiar sa merg mai departe? Iar daca da, ce se va intampla in cazul in care eu nu dispun de acea suma.Mii de multumiri!
Cel mai recent răspuns: Jurist TM , utilizator 15:23, 16 Decembrie 2010
daca aveti aceasta clauza in contract trebuie respectata . consultati si un avocat
Contractul insusi este "legea" care va obliga sa respectati acea clauza. Contractul reprezinta legea partilor.
Incercati sa discutati cu locatorul-cel care v-a inchiriat spatiul si explicati-ii situatia dvs. Poate reusiti sa il convingeti sa incetati contractul cu acordul partilor, fara a intra sub incidenta acelei clauze clar defaforabila pt. dumneavoastra. Pe viitor evitati sa va angajati in contracte cu astfel de prevederi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauze abuzive in contractele de inchiriere nane406 nane406 Buna ziua, Am inchiriat acum 5 ani un spatiu intr-un mall. Peste 80% din chiriasi au plecat, altii au venit dar spatiile nu s-au reumplut si mall-ul a cazut ... (vezi toată discuția)
Contract inchiriere nony nony Suntem o institutie publica care isi desfasoara activitatea intr-un spatiu inchiriat conform unui contract de inchiriere incheiat pe o perioada ... (vezi toată discuția)
Am închiriat un spațiu comercial unei firme și aș vrea să măresc chiria, andreeeeea123 andreeeeea123 Buna ziua! Detin un spatiu comercial pe care l am inchiriat in urma cu 4 ani, cu contract, pe o perioada de 10 ani. In prezent este restaurant. Ideea este ca ... (vezi toată discuția)