avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am închiriat un spațiu comercial unei firme și aș ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am închiriat un spațiu comercial unei firme și aș vrea să măresc chiria,

Buna ziua! Detin un spatiu comercial pe care l am inchiriat in urma cu 4 ani, cu contract, pe o perioada de 10 ani. In prezent este restaurant. Ideea este ca as vrea sa maresc chiria, insa in contract nu e prevazuta nicio clauza conform careia as putea face asta. Relatia cu chiriasul nu mai este la fel ca la inceput, asa ca nu ne am putea intelege omeneste. In momentul inchirierii am specificat in contract ca durata va fi de 10 ani doar cu conditia ca ei sa construiasca si terasa. Lucru care nu s a intamplat nici pana acum. As vrea sa stiu daca exista o forma legala de a mari chiria sau de a intrerupe contractul fara sa ies in pierdere. I am pus in vedere aceste doua situatii, insa a spus ca nu am castig de cauza, deoarece el are un contract, iar legea este de partea lui.
O zi buna!
Ultima modificare: Luni, 7 Mai 2018
george-neagu, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din păcate, în calitate de locator, normele civile nu vă permit să denunțați unilateral contractul, decât pentru nevoi locative, iar în speța expusă nu are incidență o atare împrejurare.
Prin urmare, puteți solicita rezilierea contractului în instanță, dovedind că nu și-a îndeplinit obligația de a construi terasa amintită, eventual nici alte obligații.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietarul a mărit chiria și mi-a spus să părăsesc locuința dacă nu vreau să plătesc cât cere. are dreptul să facă asta? t0much t0much Am închiriat un apartament pe o perioada de 10 ani, contractul fiind înregistrat la ANAF cu o sumă mai mică decât cea reala. După câteva luni, ... (vezi toată discuția)
Contract chirie Stefania cutic Stefania cutic Am contract de chirie cu proprietarul pana in 2020. Dar el vrea sa plec in 3 luni. Nu mi a spus motivul. Eu nu vreau sa plec pt ca plata s a facut lunar la ... (vezi toată discuția)
Plata chiriei specificate in contract, mai mica decat cea reala geoeric geoeric Am incheiat un contract de inchiriere cu proprietarul unui spatiu comercial pe o per de 2 ani si suma de 500 lei, dar in realitate ii dau 2000 lei. De luna ... (vezi toată discuția)