avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Art. 184 Cod penal, vatamare corporala din culpa
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Art. 184 Cod penal, vatamare corporala din culpa

ajutati-ma si pe mine ca nu inteleg ceva,acum 2 ani am lovit pe trecerea de pieton o fata.masina pe care o conduceam era a prietenei mele care avea un act de comodat pe ea,actul de comodat era facut intre prietena mea si o cunostinta de-a ei care este cetatean spaniol,deci masina avea numere de spania.
astazi am avut prima infatisare la tribunal si am cateva intrebari pt dvs:
-avocat nu mi-am angajat pt ca nu imi permite situatia financiara,nu ar fii trebuit sa mi se acorde un avocat din oficiu?
-judecatorul mi-a pus cateva intrbari la care am fost putin confuz si am primit o amenda maxima in valoare de 5000 de lei conf art 198 sau199 nu prea ma pricep
ma intrebat a cui era masina pe care o conduceam,i-am raspuns ca a prietenei mele,m-a intrebat cum o cheama,i-am spus numele ei,dupa care m-a intrebat pe ce strada sta,iar eu i-a spus ca nu stiu numele strazii,m-a intrebat de cat timp suntem impreuna,i-am raspuns ca de 2 ani,iar el m-a intrebat cum se face ca de 2 ani de zile nu cunosc strada pe care locuieste prietena mea.I-am spus ca masina de fapt nu este a ei,ea avand doar un act de comodat pe ea cu o cunostinta de-a ei,dupa care m-a intrebat cum il cheama pe cetateanul spaniol si unde sta iar eu i-am raspuns ca nu stiu pt ca il stiu doar din vedere,atunci el s-a enervat si a zis ca o sa o citeze si pe prietena mea,si ca eu o sa primesc o amenda de 5000 de lei,cu drept de contestatie.
intrebarile care mi-au fost puse mi s-au parut aiurea,ce e asa de anormal sa nu cunosti strada iubitei tale,ea locuieste intr-un oras,eu in alt oras.
de ce nu m-i s-a desemnat avocat din oficiu?pot sa-mi angajez eu unul acum sau e prea tarziu,m-i se va aproba contestatia pe care o sa o fac la amenda pe care am luat-o doar pt ca nu stiam cum se numeste strada iubitei mele si i s-a parut dumnealui ca mint?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:25, 12 Ianuarie 2011
La aceasta infractiune asistenta juridica din oficiu nu este obligatorie,deci acesta este motivul pentru care nu vi s-a desemnat un aparator din oficiu.
Puteti si chiar ar fi recomandabil sa angajati dvs.un avocat.
Chiar daca ati dat niste raspunsuri care si mie mi se par exagerate,daca nu ca sunt date cu o anume rea credinta,acesta nu era un motiv pentru magistrat sa va aplice o amenda,care cred eu,ca de fapt,nici nu a fost aplicat si ca a fost vorba doar despre o amenintare.
In doi ani,indiferent ce mi-ati spune,mi se pare usor hilar,daca nu anormal sa nu cunoasteti domiciliul exact al prietenei dvs sau macar strada pe care locuieste.
Mergeti la arhiva si verificati la dosarul cauzei daca amenda v-a fost aplicata in realitate.
In instanta trebuie sa aveti un anumit respect si o anumita conduita.
astazi am avut al doilea termen de judecata si aceea amenda juridica de 5000 de lei a fost anulata in urma contestatiei pe care am facut-o.
si nu e chiar asa de anormal sa nu cunosc domiciliul prietenei mele cu care sunt de 2 ani de zile,pur si simplu m-am blocat si am avut emotii,eram pt prima data intr-o sala de tribunal si m-am pierdut cu firea.Daca am avut un accident cu vatamare corporala din culpa asta nu inseamna ca trebuie sa fiu tratat ca pe un infractor.
va multumesc pt mesaj
uzzi098 a scris:

astazi am avut al doilea termen de judecata si aceea amenda juridica de 5000 de lei a fost anulata in urma contestatiei pe care am facut-o.
si nu e chiar asa de anormal sa nu cunosc domiciliul prietenei mele cu care sunt de 2 ani de zile,pur si simplu m-am blocat si am avut emotii,eram pt prima data intr-o sala de tribunal si m-am pierdut cu firea.Daca am avut un accident cu vatamare corporala din culpa asta nu inseamna ca trebuie sa fiu tratat ca pe un infractor.
va multumesc pt mesaj

In prima postare ati declarat altfel .
Cititi cea ati aratat in legatura cu domiciliul prietenei.
Nu ati fost tratat ca un infractor,perceptia dvs este putin mai limitata pe aceste aspecte,dar impresia pe care ati creat-o a fost aceea ca ascundeti adevarul si probabil ,ca nu a fost numai a mea.
Succes in viata !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident de circulatie - daune provocate de animal nesupravegheat livis livis Buna seara. O prietena de-a mea are o problema si nu stiu ce sfat sa-i dau. Asa ca apelez la dvs. Joi seara, pe un drum national din jud. Arges, masina ... (vezi toată discuția)
Carte de identitate retinuta de autoritatile spaniole tinatinatina tinatinatina Buna ziua,fiul unei prietene a tot avut probleme cu legea pe afara(pt furt),de curand a sunat acasa si ia spus prietenei mele ca i-a fost retinut buletinul de ... (vezi toată discuția)
Procura masina nitzu88 nitzu88 Buna ziua, Am si eu o intrebare in legatura cu o procura pentru o masina. Tatal prietenei mele avea o masina (inmatriculata in Romania) pe care o utiliza in ... (vezi toată discuția)