avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Revenire din CIC - schimbare fortata a functiei
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Revenire din CIC - schimbare fortata a functiei

Actualmente sunt in concediu de ingrijire copil pana la varsta de 2 ani. Incepand cu data de 01.01.2011 doresc sa revin la servici mai devreme cu 8 luni de implinirea a 2 ani a copilului. Astfel am depus o cerere de revenire la firma la care activam in avans, insa acestia doresc sa nu ma mai intorc pe aceeasi functie, ci pe una inferioara ca nivel: inainte de CIC aveam o functie de conducere, iar acum doresc sa imi dea o functie de executie. Cand am intrebat de motive mi s-a raspuns ca acum sunt in proces de recrutare pe functia pe care eu o detineam si nu se mai poate sa o primesc eu, si al doilea motiv a fost ca ei au nevoie de expertiza mea pe functia pe care doresc sa mi-o ofere.
Mentionez ca functia detinuta nu a fost suspendata, pana acum nu au angajat pe nimeni in locul meu si doar cand au aflat ca vreau sa ma intorc au scos postul la concurs.
Eu nu doresc schimbarea functiei insa nu stiu ce tertipuri pot ei sa foloseasca in a ma forta sa o fac.
Va rog sa ma ajutati sa inteleg daca exista vreo baza legala la ce doresc ei sa faca si cum pot sa impiedic acest lucru.
Pot sa ma concedieze?
Multumesc anticipat celor care ma ajuta.
Cel mai recent răspuns: Tania D , Consultant resurse umane 08:32, 17 Decembrie 2010
nu pot sa va schimbe functia decat printr-un act aditional semnat de ambele parti adica si de dvs, nu va pot concedia timp de 6 luni pt necorespundere profesioanala insa pt alte motive va pot concedia

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intoarcerea la munca din cic inainte de 2 ani petree petree Sunt in perioada de crestere si ingrijire copil pana la 2 ani. Aceasta perioada expira pe 25 octombrie 2009 cand pustiul implineste 2 ani. Am vrut sa ma ... (vezi toată discuția)
Loc de munca aqua80 aqua80 Pe data de 10 iunie ac baiatul meu face 2 ani.La firma unde lucrez se fac restructurari incepute in dec 2010 continuand si in martie ac.Se schimba inclusiv ... (vezi toată discuția)
Pot fi concediat dupa ce revin din ccc? david10 david10 Buna ziua, Doresc sa va adresez o intrebare: pot fi concediat in momentul in care ma intorc la munca dupa revenirea din CIC? Va descriu un pic situatia: ... (vezi toată discuția)