avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... stabilirea domiciliului minorului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

stabilirea domiciliului minorului

am stat in concubinaj cu cineva timp de 4 ani si a rezultat un copil de 4 anisori.in urma cu 2 sapt.mama minorului a parasit locuinta in care stateam in chirie fara sa spuna nimic,luandu-si toate lucrurile personale.a lasat copilul inchis in casa,astfel ca dimineata la ora 6.20 cand m-am intors de la munca,casa era goala si copilul singur in casa..dormea.pt ca stateam in chirie mi-am luat si eu si copilul lucrurile si ne-am mutat la parintii mei,unde am si domiciliul.am facut o plangere la protectia copilului ca sa pot lua copilul cu mine fara sa intervina probleme din partea mamei.am fost la un avocat si i-am spus ca doresc sa-mi fie incredintat copilul mie dat fiind faptul ca mama l-a parasit.avocatul mi-a spus ca pot sa cer doar stabilire domiciliu minor la tata.ce inseamna acest lucru?va rog mult sa ma ajutati.mentionez faptul ca nu am fost casatoriti niciodata
Cel mai recent răspuns: Mihai Tomescu , Avocat 12:38, 19 Decembrie 2010
Daca figurati ca tata in certificatul de nastere al minorului puteti cere si incredintarea acestuia catre dvs.
Va sfatuiesc sa cereti incredintarea minorului la dvs. Aveti sanse mari cata vreme mama a lasat de buna voie copilul la dvs.Mult succes!
in 12 ianuarie voi avea primul proces pt stabilirea domiciliului copilului la tata,adica la mine.sa inteleg ca dupa acest proces mai trebuie sa cer in alt proces si incredintarea copilului?nu inteleg pt ce mai e nevoie atunci de stabilirea domiciliului copilului la mine daca acest lucru nu inseamna ca acest micut imi este incredintat spre crestere si educare.
puteti foarte bine ca la primul termen pe 12 ianuarie sa va completati cererea solicitand si incredintarea minorului spre crestere si educare catre dvs

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilirea domiciliului minorului la tata ioanraul ioanraul am stat in concubinaj cu cineva timp de 4 ani si a rezultat un copil de 4 anisori.in urma cu 2 sapt.mama minorului a parasit locuinta in care stateam in chirie ... (vezi toată discuția)
Cum sa fac sa castig divortul NEREIA NEREIA buna numele meu este florentina am 33 de ani sotul meu a gabat divortul de mine pentu ca am plecat de acasa acum un an de zile pentu ca ma batea si nu ne ... (vezi toată discuția)
Incredintare copil minor din concubinaj. Imparatul Imparatul Mama are copilul la ea, rezultat din relatie de concubinaj, iar pe tata nu-l intereseaza de acesta. Copilul e recunoscut de tata, fiind trecut in actul de ... (vezi toată discuția)