avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Numele dupa casatorie!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Numele dupa casatorie!

Buna, as dori sa va cer ceva informatii in legatura cu numele dupa casatorie.O sa ne casatorim in mai, eu doresc ca linga numele sotului pe care o sa il iau sa am si numele de fata.Este posibil?Viitorul meu sot nu doresc sa aiba si numele meu,numai al lui.E posibil sa avem nume diferit?Viitori socri mi-au spus ca la oficiul starii civile nu o sa ne permita ca eu sa am numele meu si al sotului, si sotul numai numele lui, ci va trebui sa avem acelasi nume.
Daca o casatorie a fost incheiata in strainatate intre doi cetateni romanii, va trebuie ca casatoria civila sa se incheie din nou si in Romania?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters7627 , utilizator 15:44, 17 Martie 2008
Dupa incheierea casatoriei iti poti pastra numele avut anterior, dar nu stiu daca se pot lua amandoua numele.
Nu cred ca e vreun impediment. Nu am vazut sa fie restrictionat pe niciunde.
Variante:
- fiecare isi pastreaza numele
- luati numele unuia sau altuia dintre voi
- numele voastre reunite.
Merci mult de informatii.Numai eu vreau sa am ambele nume reunite, pe cind viitorul meu sot vrea sa aiba doar numele lui.Sper ca la oficiul starii civile sa nu fie nici o preoblema.
daniell_a a scris:
eu vreau sa am ambele nume reunite, pe cind viitorul meu sot vrea sa aiba doar numele lui.Sper ca la oficiul starii civile sa nu fie nici o preoblema.

Nu se poate asa ceva. Ori luati AMANDOI numele reunite, ori va pastrati fiecare numele, ori luati numai numele unuia.
Poate va treziti cu suspendarea incheierii casatoriei :)) , cred ca in textul ala de la starea civila ar trebui introdus si "............ si esti de acord sa porti numele de ......... dupa casatoria cu numitul ........"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nume dupa casatorie Georgia00 Georgia00 Buna, Am nevoie de ajutor. Doresc sa-mi pastrez numele de \"fata\" dar vreau sa iau si numele viitorului sot. Din ce mi s-a explicat acest lucru nu se poate, ... (vezi toată discuția)
Pastrarea numelui dupa casatorie angelicaene angelicaene Urmeaza sa ma casatoresc, ma intereseaza daca legislatia imi permite sa raman cu numele meu de familie sau daca pot adauga la numele meu, pe al lui, fara ca el ... (vezi toată discuția)
Nu mai vreau sa iau numele viitorului sot idi_80 idi_80 Peste cateva zile urmeaza sa ma casatoresc. Am depus deja actele la Oficiul pentru casatorii, acolo am avut surpriza sa constat ca nu pot sa-mi pastrez numele ... (vezi toată discuția)