avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Nume dupa casatorie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Nume dupa casatorie

Buna, Am nevoie de ajutor. Doresc sa-mi pastrez numele de "fata" dar vreau sa iau si numele viitorului sot. Din ce mi s-a explicat acest lucru nu se poate, dar ar fi posibil dupa casatorie pe cale administrativa. Si totusi nu sunt lamurita ca le pot avea pe amandoua dupa casatorie. Credeti ca se poate ca dupa casatorie sa am numele sotului, dar si numele de "fata"? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Georgia00 , utilizator 17:24, 18 Noiembrie 2009
Art. 27 C fam.
La incheierea casatoriei, viitorii soti vor declara, in fata delegatului de stare civila, numele pe care s-au invoit sa-l poarte in casatorie.
Sotii pot sa-si pastreze numele lor dinaintea casatoriei, sa ia numele unuia sau altuia dintre ei sau numele lor reunite.
Si nu se poate schimba pe cale administrativa dupa casatorie?Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare nume la casatorie ContSters22096 ContSters22096 este posibil ca in momentul casatoriei doar unul dintre viitorii soti sa ia si numele de familie al celuilalt sot, pastrandu-si-l in acelasi timp pe al sau, in ... (vezi toată discuția)
Pastrarea numelui dupa casatorie angelicaene angelicaene Urmeaza sa ma casatoresc, ma intereseaza daca legislatia imi permite sa raman cu numele meu de familie sau daca pot adauga la numele meu, pe al lui, fara ca el ... (vezi toată discuția)
Numele dupa casatorie ionela20 ionela20 Am vazut mai multe discutii pe tema asta si am si eu o intrebare- Cand te casatoresti poti lua intai numele de familie al baiatului si il pastrezi si pe al tau ... (vezi toată discuția)