Buna ziua.
Va rog sa-mi spuneti daca cele 42 de zile de concediu de lauzie intra la calcul pentru indemnizatie, deoarece legea prevede 12 luni ANTERIOARE nasterii copilului.
Concediul postnatal (de lauzie) obligatoriu este concediul de 42 de zile pe care salariata mama are obligaţia sa îl efectueze dupa naştere, în cadrul concediului pentru sarcina şi lauzie cu durata total de 126 de zile, de care beneficiaza salariatele în condiţiile legii.
Logic, nu au ce cauta aceste zile la calculul celor 12 luni anterioare nasterii.
Doar perioada de concediu prenatal (inaintea nasterii) se pun la calcul ul celor 12 luni.
Cele 12 luni pot fi constituite integral si din perioadele in care persoanele s-au aflat in una sau mai multe dintre urmatoarele situatii:
a) si-au insotit sotul/sotia trimis/trimisa in misiune permanenta in strainatate;
b) au beneficiat de indemnizatie de somaj, stabilita conform legii; c) au beneficiat de concedii si indemnizatii de asigurari sociale de sanatate, potrivit legii;
Concediu prenatal
ggami
Buna seara! As dori sa stiu de cate sapt de sarcina se poate intra in prenatal.
Daca am 30 de sapt si 2 zile si imi iau 3 zile de medical(pt copilul de trei ... (vezi toată discuția)