avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... anulare certificat mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

anulare certificat mostenitor

se mai poate cere in justitie anularea unui certificat de mostenitor dupa trecerea a 3 ani de la emitere
Cu multumiri
Cel mai recent răspuns: profiterolrol , utilizator 20:02, 17 Decembrie 2010
buna dimineata.
1. cine cere anularea CM ?
2. motivul anularii
buna ziua.
daca se invoca un motiv de nulitate relativa, nu prea intrucat au trecut cei 3 ani, in schimb daca ar fi vorba de un motiv de nulitate absoluta ar fi posibil.
sunt mostenitor testamentar si legal .cel ce are certificat de mostenitor pe 1/3 din terenul respectiv nu are vocatie succesoriala eu fiind mostenitor rezervatar si testamentar,avind un testament posterior ce il anuleaza pe al lui
In acest caz va adresati instantei judecatoresti

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament kywy kywy inainte ca socrul meu sa moara acesta a facut testament in prezenta unui notar . sotului meu in care scrie ca lasa tot fiului sau , dupa ce a murit am facut ... (vezi toată discuția)
Cerere anulare in instanta a certificatului de mostenitor AFANFANA AFANFANA Poate fi admisa in instanta o cerere de anulare a unui certificat de mostenitor, de catre o terta persoana ??(persoana care a facut actiunea a fost concubina ... (vezi toată discuția)
Contestare testament adina savopol adina savopol Buna ziua v-asi ruga sa-mi spuneti daca un testament necontestat timp de trei ani de la luarea la cunostinta de catre cei care nu ar fi de acord cu ... (vezi toată discuția)