avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Contract de asigurare sociala pentru somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Contract de asigurare sociala pentru somaj

Am stagiul de cotizare de 9 luni , am dorit sa platesc diferenta pana la 12 luni si nu mi sa permis . Este legal ? Ce pot sa fac?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:19, 17 Decembrie 2010
1. Pentru a incheia un contract de asigurare sociala cu AJOFM trebuie sa indepliniti niste conditii prevazute de Legea 76/2002:
- sa aveti venituri din activitati independente legale (PFA, II, asociat etc.);
- sa aveti contracte de asigurare sociala incheiate cu Casa de Pensii si cu Casa de Asigurari de Sanatate.
2. Un contract de asigurare cu AJOFM produce efecte de la data incheierii sale, deci nu poate avea efect retroactiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Disponibilizare, salarii compensatorii, somaj demnitate demnitate Dupa noul cod al muncii perioada de contributie la fondul de somaj trebuie sa fie de 12 luni? Nu am decat 6 luni , am intrerupt 4 luni. As putea sa-mi platesc ... (vezi toată discuția)
Dreptul la somaj nexter nexter Salut ! In luna martie am parasit vechiul loc de munca prin acordul partilor dupa care in aprilie mi-am deschis o intreprindere individuala.Intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de indemnizatie de somaj? damiela damiela Am fost in CIC timp de 2 ani , la intoarcearea la servici mi s-a defiintat postul cu art 65 Problema mea este alta: Inainte de CIC am avut lucrate astfel Am ... (vezi toată discuția)