avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... asigurare locuinta
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

asigurare locuinta

am urmatoarea problema:
in urma decesului unei rude imi revine 1/2 dintr-un apartament, cealalta jumatate revenindu-i celui de-al 2-lea mostenitor
nu am facut inca succesiunea pentru acest apartament (termenul de 6 luni ar fi pana in luna martie anul viitor) dar s-au facut discutiile la notariat si acum pregatim actele pentru aceasta sucesiune
as dori sa stiu :
1. pina la ce data trebuie incheiata aceasta asigurare pt locuinta
2. daca nu este facuta inca succesiunea si exista un termen limita de incheiere a asigurarii cine trebuie sa incheie asigurarea ca sa nu fie probleme
3. ce se intimpla daca nu s-a incheiat asigurarea in termenul limita prevazut de lege
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 11:36, 17 Decembrie 2010
1- 14 ianuarie 2010
2- mostenitorii legali
3-riscati amenda 100-500 lei
14 ianuarie 2011...scuze
Asigurarea obligatorie al carei termen limita este 15.01.2011, poate fi incheiata de ambii mostenitori fiecare pt partea sa de mostenire, pe baza unui certificat de mostenitor sau pe numele unuia din cei doi mostenitori, completat cu un act notarial care sa faca precizarea ca pana la dezbaterea mostenirii se incheie asigurarea pe numele unuia din mostenitori iar in cazul unui eveniment, asigurat c/v despagubirii sa fie impartita intre cei doi in mod egal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sucesiune stefaniajohnston stefaniajohnston Buna ziua am o nelamurire daca vreti sa ma ajutati va rog ,,,avem o mostenire de la bunici ,,ei sunt decedati amindoi au 5 copii in urma cu ani de zile au ... (vezi toată discuția)
După moartea tatălui am aflat că are datorii la bănci. suntem obligați noi, copiii, să le plătim? Sassolina Sassolina hey buna seara,o singura intrebare am,ma scuzati ptr deranj la ora asta, dar am apelat la varianta online pentru a ma lamuri cu ceva...Am 23 de ani si tatal ... (vezi toată discuția)
Intabulare mihaisandubv mihaisandubv Buna ziua,am dezbatut mostenirea dupa decesul mamei mele,si as dorii sa vind apartamentul.Notarul unde am dezbatut mostenirea,ma asigurat ca in 3 saptamini va ... (vezi toată discuția)