avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... plangere impotriva rezolutiei procurorului
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

plangere impotriva rezolutiei procurorului

Am urmatoarea speta-o ordonanta emisa de procuror pe data de 06.04.2010 a fost expediata petentului conform borderoului de posta in data de 31.05.2010 cu termen de plangere 20 zile de la comunicare.In data de 15.07.2010 petentul adreseaza o plangere la Prim-procuror impotriva rezolutiei procurorului si concomitent judecatoriei (la jud.expedierea s-a facut prin posta).Prim-procurorul emite ordonanta pe data de 23.07.2010.
Intrebari-
1.Termenele au fost legal respectate?
2.In cazul in care nu au fost respectate cui revenea competenta sesizarii nerespectarii termenelor?
3.Avand in vedere ca prim procurorul solutioneaza plangerea ce competente avea instanta de judecata sa desfiinteze ordonanta si rezolutia fara sa retina cauza spre judecare?
Cel mai recent răspuns: Contabilitate sector 4 evoCONTA , Contabil 14:16, 18 Decembrie 2010
Problema este cand a primit petentul comunicarea,nu cand a pelcat de la parchet.
Din acel moment se calculeaza cele 20 de zile
Exista doar acel borderou din 31.05.2010.Oricum nu putea face cu posta mai mult de 5 zile.
simonaoprica a scris:

Exista doar acel borderou din 31.05.2010.Oricum nu putea face cu posta mai mult de 5 zile.

Calculul nu se face cu aproximatie si pe prezumtii.
Exista la dosarul cauzei dovada de primire pe care este inscrisa data cand corespondenta a fost afisata sau primita.
La dosarul cauzei exista doar borderoul de posta cu data de 31.05.2010.Nu exista o alta dovada cu alta data de primire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul termen impotriva solutiilor prevazute de art.278 cpp Contabilitate sector 4 evoCONTA Contabilitate sector 4 evoCONTA In data de 06.04.2010 se emite rezolutie procuror-dispune NUP; in data de 31.05.2010 se comunica rezolutia partii adverse. In data de 15.07.2010 partea ... (vezi toată discuția)
Solutionare plangere impotriva ordonantei procurorului de scoatere de sub urmarire penala jacqueline_k jacqueline_k Buna ziua! Va rog sa ma ajutati sa ma lamuresc cu o problema. La sfarsitul anului trecut am facut o plangere penala impotriva savarsirii infractiunii de fals ... (vezi toată discuția)
Termenul de contestare a nup floridecamp floridecamp termenul de contestare a NUP curge de cand ai semnat pentru primirea rezolutiei ori de cand au ei in evidente ca ti-au comunicat-o. eu nu am primit rezolutia ... (vezi toată discuția)