avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... este posibil sa pierzi un asemenea proces ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

este posibil sa pierzi un asemenea proces ?

Un prieten a cumparat o masina de la o persoana ( sa-i spunem GABY ) care o avea de la o ruda (sa-i spunem RADU), masina care era luata in leasing.
A fost cumparata (danduise la schimb alta masina) de la GABY cu care prietenul a facut o chitanta de mana ( nu se putea act de vanzare-cumparare datorita leasing-ului ) prin care GABY se obliga sa plateasca ratele de leasing pana la terminare. Prietenul a vorbit si cu RADU care ia confirmat ca ia dat o lui GABY
Dupa 3 luni prietenul meu a vandut masina unui politist cu suma de 1800 de euro.
Dupa inca 8 luni de folosinta la politist vine RADU care ii spune sa i dea masina inapoi ca GABY nu a mai platit ratele de leasing. Politistul ii da masina lui RADU pe a carui firma era cumparata facand un proces verbal de predare-primire.
Politistul il actioneaza in judeacata pe prietenul meu cerandu i sa i restituie suma de 1800 de euro
Mentionez ca la proces a fost chemat in garantie GABY de catre prietenul meu si RADU care nu s au prezentat
Hotararea justitiei a fost ca prietenul meu sa i restituie politistului suma de 1800 de euro
Este posil asa ceva?
P.S. procesul a fost judecat la C A R A C A L

Va rog frumos sa mi dati o idee, poate s a mai intalnit cineva cu o situatie ca asta
Ultima modificare: Vineri, 17 Decembrie 2010
sorinsor, utilizator
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 21:52, 17 Decembrie 2010
Sentinta este corecta cat timp in sarcina politistului nu a cazul obligatia platii ratelor pana la achitarea totala.Chiar daca procesul s-a judecat la Caracal nu reprezinta " o minune"........
Prietenul trebuie sa se indrepte cu pretentii spre GABY si sa solicite predarea autoturismul dat ca plata avand dovada chitanta de care pomeniti.
este foarte corecta si legala sentinta pronuntata.
Eu totusi cred ca GABY trebuia adus si pus sa plateasca
A fost citat de care instanta dar nu s a prezentat
Politistul trebuia sa inapoieze masina prietenului meu daca vroia banii, cum e posibil sa inapoieze masina primului proprietar ? ( a fost cumparata de la el? ) daca era luata de firma de leasing mai ziceam
In felul asta primul proprietar iese in castig ( a vandut masina odata dupa care a ajuns gratis la el ) si prietenul meu pierde 1800 euro
Si pe langa aceste aspecte, politistul s a folosit 8 luni de masina, pe care a si lovit o si primeste inapoi suma integrala pe care a platit o
Problema este ca prietenul a vandut o masina al carui proprietar nu este iar politistul a procedat corect returnand masina proprietarului.
Instanta nu era obligata sa se asigure ca prietenul nu sufera nici o dauna, acest rol il va avea instanta investita cu aceasta cauza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere pentru camatarie ROMANANDREEA13 ROMANANDREEA13 buna ziua!!o sa intru direct in subiect...acum 11 luni sotul meu a imprumutat o suma de bani (1000 euro) de la asa-zisii camatari, angajandu-se VERBAL la o ... (vezi toată discuția)
Poprire pe conturi bet1 bet1 Doresc sa va intreb daca dupa ce am predat o masina cumparata in leasing pt care am achitat avans plus un an jumate de rate a cate 230 euro,este normal ca ... (vezi toată discuția)
Leasing masina bobutanumihail bobutanumihail am cumparat o masina acum 4 ani ,am platit avans plus 2 ani rate.dupa 2 ani de rate n-am mai putut sa platesc a venit firma de l. si mi-a luat masina.dupa 4 ... (vezi toată discuția)