avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Plangere pentru camatarie
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Plangere pentru camatarie

buna ziua!!o sa intru direct in subiect...acum 11 luni sotul meu a imprumutat o suma de bani (1000 euro) de la asa-zisii camatari, angajandu-se VERBAL la o dobanda de 200 euro pe luna ;reusind sa achite doar 2 rate ale dobanzii adica 400 euro...sub amenintari i se ia masina (al carui proprietar fiind un bulgar prieten de familie care ne facuse o procura pentru drepturi depline asupra masinii), in contul banilor datorati.dupa 2 luni de la acest eveniment necazand la nici un compromis cu camatarii (adica sa accepte strict suma imprumutata si sa ne inapoieze masina)am facut plangere la politie (deci acum 6 luni) ,tre sa mentionez ca in masina,datorita presiunii verbale si fizice(fara a fi lovit )sub care a fost supus cand i s-a luat masina sotul meu a lasat tot ce era in ea..inclusiv actele ,scaunelul si o masinuta electrica a copilului.Politistii reusesc sa stranga ceva probe inclusiv declaratiile camatarilor care afirmau ca masina este vanduta in alt oras,recuparam de la ei scaunelul si masinuta prin intermedil organelor de politie si acum dupa toate astea o mare pauza....politistul ce se ocupa de caz ne plimba cu vorba ,cand i-am spus ca noi platim taxe pe un bun pe care l-am declarat oarecum FURAT ne-a raspuns ca nu trebuie sa platim ->este normal?este normal ca au delaratiile camatarilor pe masa cum ca ne-au vandut masina si sa recupereze niste bunuri care dovedesc abuzul prin care i s-a luat masina si ei sa nu faca nimic...?vrem sa radiem masina ca bulgarul /proprietarul sa nu mai fie implicat iar politistul ne duce cu vorba nestiind ce sa ne raspunda!! CE SA FACEM UNDE SA NE MAI ADRESAM SA REZOLVAM ODATA PROBLEMA ASTA!! daca masina este implicata intr-o infractiune..putem fi trasi la raspundere?
VA MULTUMESC !!
In cazul in care radiati masina, persoana care este prinsa in trafic este trasa la raspundere pentru conducerea unei masini neinmatriculate.
oricum...va sfatuiesc sa va platiti datoriile. O sa va treziti peste ceva timp cu ei in casa. Sunt multe cazuri care apar si la tv. Ati stiut de la inceput in ce va bagati, asa ca....
Bafta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Camatari daiana_raluca daiana_raluca va rog sa ma ajutati intr-o problema! Sotul meu a imprumutat de la un camatar 3000 de euro acum 3 ani.In tot acest timp i-a platit acestuia 150 de euro pe luna ... (vezi toată discuția)
Camatarie acceptata de instantele romanesti corduneanunarcis corduneanunarcis in anul 2007 am imprumutat suma de 4000 euro pentru care am lasat garantie un pamant de 100 000 euro la vremea respectiva. dobinda era de 15 la suta pe luna. ... (vezi toată discuția)
O masura deja luata, mai poate fi luata inca o masura dupa mai mult de o luna dezile si ptr aceeasi fapta? lucianicoleta lucianicoleta am condus un autoturism marca BMV pe data de 10 iunie intr-o comuna unde locuiesc. Deoarece eram candidat la alegerile locale, actualul primar mi-a facut ... (vezi toată discuția)