avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1663 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Trecerea granitei cu buletinul
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Trecerea granitei cu buletinul

Buna seara. Va scriu pentru ca am o intrebare mai complexa, la care nu am gasit raspuns in alte parti.
Am un prieten care locuieste in Cipru. El este cetatean sirian si s-a dus in Cipru pentru a munci. Ca sa fie in legalitate ii trebuiau acte de Cipru, astfel ca s-a casatorit cu o romanca. Intre timp a obtinut si buletin de Cipru si intrebarea lui este daca cu acel buletin poate sa calatoreasca prin Europa, in tarile unde se permite trecerea granitei doar cu buletinul.
O alta intrebare ar fi ce se intampla daca divorteaza? Ii ramane buletinul de Cipru? E deja casatorit de 3 ani cu acea femeie, insa amandoi ar cam vrea sa se desparta, in ideea ca s-au casatorit doar din interes (au deja 3 ani "impreuna" - in caz ca conteaza).
Stiti ce zice legea in acest caz? Multumesc pentru eventualele raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: luiza2008 , utilizator 19:09, 24 Martie 2011
Pentru a vi se raspunde in mod corect la intrebare,trebuie sa solicitati relatii de la un jurist/avocat cipriot pentru a va comunica procedurile legate de divort in acea tara
da poate document recunoscut la frontiera romana daca vrea in tari terte ii trebuie si pasaport
Informatii privind procedura divortului in Cipru,gasiti aici:

[ link extern ]
;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buletin in urma casatoriei cu cetatean ue mariana_petro mariana_petro sunt romanca casatorita cu sirian .Este posibil ca sotu meu sa obtina carte de identitate sau pasaport roman? Casatoria a avut loc in Cipru 2010 amandoi avem ... (vezi toată discuția)
Buna ziua- transcriere acte copil nascut in cipru roxy87 roxy87 v-as ruga daca mi-ati putea raspunde la cateva itrebari am u baietel de 2 luni nascut in cipru tatal este cetatea cipriot suntem casatoriti legal avem si ... (vezi toată discuția)
Casatoria cu o egipteanca marian_jana marian_jana salut,ma numesc marian si am o problema ca toti ceilalti . vreau sa ma insor cu o egipteanca, am inteles mi mult sau mai putin ce trep sa fac de la un raspuns ... (vezi toată discuția)